Ric Smith benoemd tot CTO van SentinelOne

Ric Smith

11-03-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Ric Smith benoemd tot CTO van SentinelOne

SentinelOne benoemt Ric Smith (foto) tot zijn nieuwe Chief Technology Officer. Hij gaat zich richten op het versnellen van de wereldwijde R&D-inspanningen van SentinelOne en versterken van de groei van SentinelOne’s Singularity XDR-platform voor endpoint-, cloud- en IoT-security.

Smith heeft meer dan vijftien jaar ervaring in het aansturen van productontwikkeling in pre- en post-IPO bedrijven. Voor zijn overstap naar SentinelOne werkte Smith bij Medallia, marktleider met het Customer Experience (CX)-platform. Hier hield hij toezicht op de techniek voorafgaand aan en na de beursgang van het bedrijf. Hij bekleedde daarvoor meerdere technische, leidinggevende functies bij Oracle.

“De vraag naar flexibele, AI-gedreven technologie zal alleen maar toenemen naarmate het dreigingslandschap evalueert”, zegt Tomer Weingarten, medeoprichter en CEO van SentinelOne. “We zijn bezig met een missie om van SentinelOne het volgende grote cybersecuritybedrijf te maken, dat de gegevens van ’s werelds meest vooraanstaande en grote ondernemingen beschermt met een AI-gedreven aanpak. Ric’s ervaring met het aansturen van goed functionerende technische teams tijdens snelle groei zal een cruciale rol binnen SentinelOne spelen, op weg naar de volgende fase van onze corporate reis.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

People