Blockchainbeveiliger Curv wordt onderdeel van PayPal

10-03-2021 | door: Redactie

Blockchainbeveiliger Curv wordt onderdeel van PayPal

PayPal neemt de blockchainbeveiliger Curv over. Met het Israëlische bedrijf breidt PayPal haar activiteiten op het gebied van blockchain en digitale assets verder uit.

Curv richt zich op de beveiliging van digitale eigendommen en blockchain. Het bedrijf gebruikt daarvoor 'multi-party computation' (MPC) technologie om digitale assets te beveiligen en beschikbaar te maken in een digitale omgeving. Het bedrijf bestaat sinds 2018 en werd opgericht door CEO Itay Malinger en CTO Dan Yadlin. Hoeveel PayPal betaalt voor de overname wordt niet publiek gemaakt. De overname moet in de eerste helft van dit jaar rond zijn. 

"Tijdens onze gesprekken met het team van Curv, raakten we onder de indruk van hun technisch talent, ondernemingszin en de denkwijze achter de technologie die ze hebben gebouwd de afgelopen jaren. We zijn enthousiast om het Curv team te verwelkomen bij PayPal", aldus Jose Fernandez da Ponte, vicepresident en general manager voor blockchain, crypto en digital currencies bij PayPal.

De overname wordt aangekondigd nadat PayPal in oktober vorig jaar de oprichting van een nieuwe afdeling rondom cryptomunten bekend maakte. Curv wordt onderdeel van deze nieuwe afdeling.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht