NCSC herhaalt oproep: patch Microsoft Exchange Servers zo snel mogelijk

08-03-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

NCSC herhaalt oproep: patch Microsoft Exchange Servers zo snel mogelijk

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) herhaalt zijn oproep om on-premises versies van Microsoft Exchange Servers zo snel mogelijk te updaten. Onder meer Nederlandse organisaties worden actief aangevallen via kwetsbaarheden in deze mailservers.

Microsoft waarschuwde onlangs voor een aantal beveiligingsproblemen in Microsoft Exchange Server. Het NCSC waarschuwde eind vorige week al dat de kwetsbaarheden actief worden misbruikt om Microsoft Exchange Servers in Nederland aan te vallen. Het advies luidde daarom toen al de servers zo snel mogelijk te voorzien van patches die door Microsoft beschikbaar zijn gesteld.

Vier op de tien Nederlandse Exchange servers is op dit moment echter nog kwetsbaar, meldt het NCSC op basis van eigen onderzoek. "Gezien de hoge kans op misbruik van de kwetsbaarheden met mogelijk grote schade tot gevolg, adviseert het NCSC dringend om de updates op Microsoft Exchange Servers direct te installeren. Controleer vervolgens uw Exchange-omgeving om eerder misbruik uit te sluiten", schrijft het centrum op zijn website.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security