Angelique Schouten wordt CEO van Mansystems, FlowFabric en BlockBrains

Angelique Schouten, CEO Mansystems, FlowFabric en BlockBrains

08-03-2021 | door: Witold Kepinski

Angelique Schouten wordt CEO van Mansystems, FlowFabric en BlockBrains

De Raad van Commissarissen van low-code en no-code software en consultancy bedrijven Mansystems, FlowFabric en BlockBrains heeft Angelique Schouten (43) benoemd tot nieuwe Chief Executive Officer (CEO). In deze functie volgt zij Arnold Zwart op, die de organisatie in de afgelopen vijfentwintig jaar heeft uitgebouwd tot de grootste wereldwijde Mendix-partner.

Schouten heeft bijna negen jaar bij Ohpen gewerkt aan het bouwen van 's werelds eerste cloud-native software-as-a-service (SaaS) core banking platform, gebaseerd op de Amazon Web Services (AWS) cloud. Daarvoor heeft ze gewerkt voor bedrijven als Aon, ING en DCE Consultants en heeft ze verschillende startups opgericht. Ze is ook bestuurslid van Holland FinTech en is co-auteur van twee bestsellers: Monkey Money Mind en het WealthTECH boek. Schouten heeft een Master in General Management van Business Universiteit Nyenrode en een Bachelor in Commerciële Economie van Fontys Hogeschool.

Activiteiten versterken en wereldwijde expansie stimuleren

De organisatie heeft ruim 300 klanten in 17 landen en bestaat uit een team van 200 medewerkers met kantoren in Nederland en Duitsland. Schouten zal zich richten op het internationaal schalen van het bedrijf middels een buy-and-build strategie. Haar internationale ervaring in de SaaS- en FinTech-sector en trackrecord in het schalen van bedrijven maken haar de juiste persoon voor deze rol.

"De uitdaging is hoe aan de alsmaar groeiende vraag naar software ontwikkel-, en implementatiekracht in de wereld kan worden voldaan. Een vraag die nog steeds een stuk groter is in vergelijking met wat er geleverd kan worden. Daar komt nog bij dat de wens naar digitalisering en innovatie, en de mogelijkheid voor klanten, bedrijven en gebruikers om dit direct te beïnvloeden en te controleren, ook toeneemt. Mensen willen de vrijheid om te creëren," zegt Angelique Schouten, CEO van Mansystems, FlowFabric en BlockBrains. "Ik geloof dat de low-code en no-code ontwikkeling hierin een centrale rol zal spelen en dat het veel industrieën en bedrijven vooruit zal helpen. Ons team legt de kracht van digitalisering en innovatie in de handen van niet-technische mensen en citizen developers. Het lanceren van nieuwe oplossingen wordt een kwestie van dagen en weken, in plaats van maanden of zelfs jaren, en ik vind het dan ook geweldig om deel uit te maken van deze beweging en het team."

Inclusief leiderschap

Robert Pijselman, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Mansystens, FlowFabric en BlockBrains: "De organisatie is klaar voor grote internationale expansie in de low-code en no-code markt door het creëren van een echte wereldwijde footprint, zowel organisch als door toekomstige fusies en overnames. Angelique's ervaring in het schalen van technologiebedrijven en haar ervaring met inclusief leiderschap geeft ons het vertrouwen dat we een dergelijke expansie met succes kunnen versnellen en uitvoeren. Wat de combinatie van onze bedrijven uniek maakt, is dat we ons eigen intellectuele eigendom hebben ontwikkeld met technologie die onze consultants in staat stelt om de veiligheid, schaalbaarheid en prestaties van de applicaties te testen tijdens het bouwproces van onze sectorspecifieke applicaties en oplossingen. We geloven dat Angelique dit naar een hoger niveau zal tillen."

Crevan O'Grady, partner bij Volpi Capital, voegt toe: "We hebben in het bedrijf geïnvesteerd omdat we ons aangetrokken voelden tot het groeipotentieel in de low-code markt, waarvan Gartner voorspelt dat tegen 2025 70% van de applicatieontwikkeling in low-code zal plaatsvinden. Er is nog steeds een tekort aan ontwikkelaars en de COVID-19 pandemie heeft de vraag naar digitale en automatiseringsoplossingen en -diensten verder aangewakkerd. Met de benoeming van Angelique geloven we dat het bedrijf wereldwijd kan schalen en zijn sectorspecifieke oplossingen en diensten verder kan ontwikkelen. Zij wordt verwelkomd door een zeer deskundig en ervaren team."

 

Terug naar nieuws overzicht