delaware lanceert dFund venture-building accelerator

09-03-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

delaware lanceert dFund venture-building accelerator

IT-dienstverlener delaware creëert met ‘dFund’ een hoogwaardige accelerator die elk jaar 6 productideeën uit de technologische en industriële sector ondersteunt. De totaalondersteuning omvat zowel mentorschap als financiële steun van jonge ideeën die hun waarde al hebben bewezen. Het programma biedt de deelnemers ondersteuning op maat om hun softwareoplossing verder te ontwikkelen en te industrialiseren. "Met continue ondersteuning en coaching door onze experts en andere professionals uit ons brede ecosysteem zorgen we voor duurzame groei. Op die manier draagt dFund bij aan de uitbouw van succesvolle ondernemingen, waar ook de klanten, medewerkers, leveranciers en investeerders van delaware op termijn de vruchten van kunnen plukken", zo meldt delaware.

Gedreven door onze waarden, geruggensteund door het volledige ecosysteem van delaware

Als snelgroeiend wereldwijd actief bedrijf dat de duurzame groei van organisaties ondersteunt met geavanceerde oplossingen wil delaware een positieve impact hebben op de wereld. Vanuit deze ambitie heeft delaware de venture builder ‘dFund’ opgericht: een accelerator die medewerkers van zowel delaware als mensen buiten delaware toelaat om start-ups met een innovatief productidee te laten evolueren tot een duurzaam bedrijf.

Met een ander bestuursmodel dan dat van delaware, krijgt de dFund accelerator een mandaat om op zoek te goed naar nieuwe, schaalbare oplossingen die relevant zijn voor de kernactiviteiten van delaware, en deze verder te ontwikkelen. dFund biedt start-ups een stevige basis om te groeien door de troeven van het volledige ecosysteem van delaware te combineren met deze van professionele investeerders. Op die manier wordt al in de vroegste fase de omzet gemaximaliseerd en worden de technologische risico’s beperkt.

Niet enkel ‘cash’, maar ook ‘slim kapitaal’

delaware heeft bijna twintig jaar ervaring in het identificeren van de noden van zijn klanten en in het bouwen en integreren van technologische oplossingen om uitdagingen aan te pakken en de waarde van bedrijven te versterken in een aantal sectoren. Dankzij deze ervaring zijn we perfect geplaatst om jonge bedrijfsideeën als venture builder te ondersteunen, zowel met ‘cash’ als met ‘slim kapitaal’.

Dat ‘slimme kapitaal’ omvat gedeelde middelen zoals opleidingen, toolkits en partnerships, gedeelde bedrijfsgerelateerde diensten zoals financiële en juridische ondersteuning en essentiële diensten zoals leiderschapsontwikkeling, productmanagement en technologische strategie. Na de versnelling, de lancering en de opschaling van een geselecteerd initiatief, blijven we ook op lange termijn coach, sparringpartner, reseller en integrator.

Unieke visie op venture building

Het dFund-team gaat aan de slag met initiatieven die hun waarde al in de initiële fase bewezen hebben en met een oprichtend team met ervaring in management, sales en oplevering. Projecten worden echter enkel versneld als ook een externe professionele investeerder aan boord komt.

Over een periode van ongeveer zes maanden worden de geselecteerde start-ups door ons team van experts ondersteund bij het realiseren van hun dromen. Dat gebeurt steeds volgens een aanpak op maat. Voor elk initiatief wordt een eigen plan met concrete mijlpalen opgesteld en worden twee vaste mentors van delaware ingezet om het oprichtende team te helpen bij het verkrijgen van de juiste ondersteuning en de juiste middelen op het juiste moment.

De selectie van de eerste deelnemers aan het dFund-programma zal gebeuren op 22 april tijdens de ‘Dragon’s Den’. Inschrijven kan tot 15 maart. Meer info over de inschrijvingscriteria en de inschrijvingsprocedure op dfund.delaware.pro.

Terug naar nieuws overzicht