Online probleem bij Belastingdienst is opgelost

06-03-2021 | door: Redactie

Online probleem bij Belastingdienst is opgelost

De storing bij de Belastingdienst dat sinds 1 maart duurde is nu opgelost. Er is nu sprake van een stabiele situatie. Door de problemen heeft de fiscus besloten om burgers meer tijd te geven voor het doen van aangifte. "U mag nu tot 8 mei aangifte doen, dat was tot 1 mei."

Daarnaast verschuift ook de garantietermijn 1 week: iedereen die voor 8 april (dat was 1 april) aangifte doet, krijgt voor 1 juli bericht. Aangifte doen kan dus nog tot 8 mei.

Het aantal mensen dat tegelijkertijd aangifte kan doen via Mijn Belastingdienst is op dit moment nog relatief beperkt. 'Dit houden we vooralsnog zo om de systemen stabiel te houden, en ervoor te zorgen dat succesvol aangifte doen mogelijk blijft. We proberen zo snel mogelijk de capaciteit verder uit te breiden. We weten ook dat in het weekend veel mensen tegelijk aangifte willen doen. We zetten zo veel mogelijk capaciteit in, maar het kan voorkomen dat u niet direct kunt inloggen. Lukt het niet om in te loggen? Probeer het dan op een later moment nog eens. Of probeer het via de aangifte-app als dat kan", aldus de Belastingdienst.

Niet iedereen ervaart problemen met aangifte doen: meer dan 800.000 mensen hebben sinds maandag 1 maart succesvol aangifte gedaan op Mijn Belastingdienst en via de aangifte-app. De afgelopen periode kregen 8,3 miljoen mensen een brief om aangifte te doen.

Oorzaak van de storing
Het probleem veroorzaakte een kettingreactie in de online aangifte waardoor de oorzaak van het probleem moeilijk te doorgronden was.

Terug naar nieuws overzicht