Wouter Hoeffnagel - 07 maart 2021

Provincie Noord-Holland verlengt contract met Fujitsu

Provincie Noord-Holland verlengt contract met Fujitsu image

De provincie Noord-Holland verlengt het contract met Fujitsu. Het contract heeft een waarde van ongeveer acht miljoen euro en is aangegaan voor twee jaar.

De IT-leverancier beheert sinds 2015 de IT-werkplekken van alle ambtenaren, verdeeld over verschillende locaties in Noord-Holland. Ook verzorgt Fujitsu de servicedesk en de aansturing van diensten van derde partijen als onderdeel van de volledige dienstverlening aan de provincie.

Strategische doelstellingen

Fujitsu ondersteunt gedurende deze periode de provincie bij het behalen van haar strategische doelstelling om zelf regie te voeren op beheer en implementatie van haar IT. De aanhoudende ontwikkelingen bij de Nederlandse overheid, en de technologische ontwikkelingen en interne ontwikkelingen bij de provincie Noord-Holland hebben geleid tot een verrijking van de doelstellingen, richtlijnen en het informatiebeleid.

Als gevolg hiervan is de Concern Informatievoorziening en Datatechnologie (CID) organisatie versterkt en wordt de samenwerking met Fujitsu anders ingevuld. Om beter te voorzien in de ICT behoefte, wil de provincie nauwer samenwerken met Fujitsu op het gebied van de ontwikkeling, implementatie en uitvoering van de ICT-eisen en wensen.

Fujitsu blijft met gemeenschappelijke multidisciplinaire teams haar beheerdiensten op een agile manier uitvoeren zodat de provincie Noord-Holland meer ruimte heeft om provinciale kennis en ervaring in te brengen als het gaat om de ontwikkeling, implementatie en uitvoering van de ICT-diensten.