Atlassian koopt datavisualisatie specialist Chartio

05-03-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Atlassian koopt datavisualisatie specialist Chartio

De Amerikaanse low-code specialist Atlassian heeft voor een onbekend bedrag Chartio heeft overgenomen, een cloudgebaseerde visualisatie- en analyseoplossing, gevestigd in San Francisco en Blacksburg, Virginia.

De Chartio toepassingen helpten bij het bieden van datavisualisatie voor alle Atlassian-producten. "Atlassian-producten bevatten een schat aan gegevens en ons doel is om de kracht van deze gegevens te ontketenen, zodat onze klanten verder kunnen gaan dan kant-en-klare rapporten en analyses echt kunnen aanpassen aan de behoeften van hun organisatie. Chartio is een belangrijk onderdeel van deze visie, aangezien het zal dienen als onze nieuwe analyse- en datavisualisatie-engine voor al onze producten, te beginnen met de Jira-familie", zo meldt Atlassian op zijn website.

"Chartio is gemaakt om het werken met gegevens voor iedereen toegankelijk te maken", zegt Dave Fowler, oprichter en CEO van Chartio. "We zijn verheugd om ons bij Atlassian aan te sluiten en onze missies te versterken met zo'n ongelooflijk platform, bedrijf en klantenbestand. Terwijl we werken aan de integratie van Chartio in het Atlassian-platform, is het onze poolster om gegevens over onze producten en tools van derden te centraliseren en te verbinden om unieke inzichten voor teams aan de oppervlakte te brengen en hen aan te zetten tot handelen. Chartio heeft een veelzijdig, gebruiksvriendelijk product gebouwd en hun uitstekende cultuur en meedogenloze klantgerichtheid zullen een sleutelrol spelen bij het vergroten van de mogelijkheid om het potentieel van gegevens voor elk team te ontketenen."

Terug naar nieuws overzicht