NetApp stopt met HCI en biedt klanten als alternatief Kubernetes toepassing

04-03-2021 | door: Witold Kepinski

NetApp stopt met HCI en biedt klanten als alternatief Kubernetes toepassing

NetApp neemt tzt afscheid van zijn hyper converegd infrastructure (hci) aanbod dat sinds 2017 door het data storage en management bedrijf op de markt was gezet. Dit meldt NetApp aan block and files, onderdeel van The Register.

In plaats van hci toepassingen wil NetApp dat klanten in plaats daarvan gebruik gaan maken van zijn hybride cloud aanbod, met behulp van zijn software-only Project Astra. Project Astra is een software-defined platform dat momenteel door de Kubernetes-community wordt ontwikkeld. Het robuuste, eenvoudig te gebruiken enterprise-class storage- en dataservicesplatform voor Kubernetes zal zowel applicatie- als dataportabiliteit mogelijk maken voor stateful applicaties.

NetApp meldt dat release van een software defined SolidFire Elements in oktober 2020 en de vooruitgang in de markt van software defined oplossingen in het algemeen de noodzaak voor een HCI appliance heeft weggenomen.

De HCI appliance blijft beschikbaar en stopt vanaf maart 2022 volgend jaar, vanaf dat moment zal er nog 5 jaar hardware support beschikbaar zijn. Op deze wijze ontstaat ruim de tijd om samen met klanten en partners een passende overgang te plannen en implementeren. NetApp HCI integreert naadloos met private en pubic cloud oplossingen in de markt. De SolidfFire arrays, inclusief support voor 3rd party servers en roadmap, blijven volop in ontwikkeling.

Hoewel bedrijven Kubernetes wereldwijd in hoog tempo in gebruik nemen, hebben volgens NetApp veel organisaties een gebrek aan betrouwbare data- en applicatieservices. Bovendien hebben ze moeite met het realiseren van dataportabiliteit, die aanzienlijk minder hoog is dan de applicatieportabiliteit in Kubernetes. Echter, om te voldoen aan de standaarden van CIO’s, moeten IT-teams en site reliability engineers een manier vinden om met enterprise-class cloudstorage en dataservices data op te slaan, te beheren, te beschermen en te repliceren voor zowel stateless als stateful cloud-native applicaties. Project Astra wordt speciaal gebouwd voor en in samenwerking met Kubernetes-ontwikkelaars en operations managers. Doel van het project is om de fundamentele kloof te dichten tussen de populariteit van containers, de vaardigheden en gebruikerservaring die daarvoor nodig zijn, en de mogelijkheid om te voorzien in uitgebreide portabiliteit. Met Project Astra wil NetApp bedrijven helpen probleemloos te werken met de Kubernetes-distributie van hun eigen keuze, in elke cloud. Project Astra maakt gebruik van onderliggende technologie die wordt aangeleverd door NetApp’s public-cloudpartners. Het project tilt de technologie naar een hoger niveau door middel van een Kubernetes-native integratie van dataservices met applicaties. NetApp werkt samen met de Kubernetes-community om de technologie door te ontwikkelen die de gebruikerservaring verbetert en de belofte van Kubernetes uitbreidt naar datarijke workloads.

NetApp zegt dat het de komende weken meer details over het op Kubernetes gerichte project zal onthullen.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud