Jacobs rondt investering in PA Consulting af

05-03-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Jacobs rondt investering in PA Consulting af

De strategische investering van Jacobs in PA Consulting is afgerond. Jacobs voegt zich met deze investering bij PA’s eigen medewerkers, tevens aandeelhouders in het bedrijf. Jacobs ondersteunt hiermee de groeiplannen van PA, waardoor het met meer organisaties over de hele wereld kan samenwerken.

De investering door Jacobs is voltooid nadat de aandeelhouders van PA voor 99,9% hebben ingestemd met de transactie en de succesvolle afronding van een goedkeuringsproces bij de Britse rechtbank op 2 maart 2021. Bestaande aandelenbelangen zijn door het gehele management vrijwillig doorgerold naar de nieuwe constructie. Met de transactie wordt PA gewaardeerd op £1,825 miljard. De bedrijfswaarde is gebaseerd op een wisselkoers van 1,3951 USD per GBP.

De afronding van deze investering houdt ook in dat de huidige institutionele belegger, The Carlyle Group, zijn belang in PA zal terugtrekken. Daarmee wordt een succesvolle investeringsperiode van vijf jaar afgesloten, waarin de EBITDA meer dan verdubbelde en de samengestelde jaarlijkse omzetgroei sinds 2016 12% bedroeg.

Kwaliteiten bundelen

PA Consulting is opgericht in 1943. De organisatie werkt samen met een breed scala aan klanten - van starters tot multinationale bedrijven en organisaties. Samen met hen creëert PA producten en diensten. PA en Jacobs hebben de intentie hun kwaliteiten te bundelen.

Ken Toombs, CEO van PA Consulting: “De afronding van deze investering is het begin van een spannend nieuw hoofdstuk voor PA. De cultuur, de waarden en de klanten van Jacobs sluiten nauw aan bij die van ons, waardoor het een logische partner op de markt is. De aanvullende kennis en kunde van Jacobs zullen ons nog beter in staat stellen om onze klanten innovatieve oplossingen te bieden. De overweldigende steun van de PA-aandeelhouders voor de transactie bewijst het grote potentieel dat wij allen in dit partnerschap zien. We willen ook Carlyle bedanken voor het sterke partnerschap en de steun in de afgelopen vijf jaar, die PA aanzienlijk heeft helpen groeien."

Jacobs’ voorzitter en CEO Steve Demetriou: "Dit partnerschap versnelt onze strategie om marktleider te worden in innovatieve en creatieve oplossingen die hedendaagse uitdagingen helpen op te lossen, zoals klimaatverandering, digitalisering, verstedelijking en de aanhoudende crisis in de gezondheidszorg. PA heeft de afgelopen vijf jaar een sterke groei laten zien. Samen zullen onze organisaties een nieuwe branchestandaard neerzetten en daarmee nog meer waarde leveren aan klanten, werknemers en investeerders van Jacobs en PA."

Fraser Robson, Managing Director in het adviesteam van Carlyle Europe Partners: "We zijn trots op onze samenwerking met PA en wat we samen hebben bereikt. Het bedrijf heeft een sterke groei laten zien door de focus op mensen, innovatie en strategische overnames die PA's end-to-end innovatiecapaciteiten versterkt. We wensen PA het allerbeste en kijken uit naar de verdere groei van het bedrijf.”

Jacobs heeft de overeenkomst op 2 maart 2021 afgerond in overeenstemming met de op 30 november 2020 aangekondigde voorwaarden. De transactie werd gefinancierd door een combinatie van liquide middelen en bestaande schuldfaciliteiten.

Terug naar nieuws overzicht