maincubes aangesloten op 100Gbit network backbone van DCspine

05-03-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

maincubes aangesloten op 100Gbit network backbone van DCspine

DCspine sluit maincubes aan op haar 100Gbit network backbone. Dankzij deze aansluiting kunnen klanten van maincubes en DCspine gemakkelijk gebruik maken van de wederzijdse datacenter- en connectiviteitsdiensten.

Het AMS01 datacenter van maincubes op Schiphol-Rijk is het eerste OCP Ready Datacenter in Continentaal Europa. Recent heeft interconnectieplatform DCspine, maincubes AMS01 aangesloten op zijn netwerkbackbone. “Door de modernisering van maincubes AMS01 heeft DCspine de vraag naar verbindingen naar maincubes zien toenemen. We zijn blij met de uitbreiding en verwachten snel de eerste klanten aan te sluiten.” geeft Jan Michiel Berkel, managing director van DCspine aan. Joris te Lintelo, vicepresident van maincubes, vult aan: “maincubes is een sterk geconnecteerd datacenter. DCspine biedt met haar flexibele en snelle dienstverlening extra mogelijkheden aan onze klanten en prospects. Onze klanten kunnen hierdoor sneller live gaan en makkelijker hun IT-infrastructuur aanpassen vanuit of naar het maincubes datacenter.”

Overeenkomstige visie

DCspine en maincubes sluiten qua visie op elkaar aan. maincubes positioneert zich als carrier neutraal datacenter met een focus op Open Compute. Het Open Compute principe sluit aan op de Open Networking principes waar DCspine zich op baseert. De uitgangspunten van deze bewegingen, die gericht zijn op goede interconnectie met externe partijen, creëren een verhoogde flexibiliteit, efficiëntie en schaalbaarheid. Het bedrijf wil hiermee klanten helpen bij het realiseren van betere prestaties en snellere innovatie.

Als OCP Ready datacenter levert maincubes AMS01 de flexibiliteit en prestaties van OCP naast de bestaande technologie, hogere vermogensdichtheden in kW en verbeterde energie-efficiëntie. maincubes wil de adoptie van OCP en innovatie voor datacenters bevorderen. Het datacenter in Schiphol-Rijk is tevens de locatie van het Europese OCP Experience Center, waar CIO’s, CTO’s, ICT-managers en datacentermanagers zelf kunnen ervaren welke voordelen de principes van OCP bieden voor hun organisaties. In het Experience Center kunnen ze ook OCP-oplossingen testen en uitproberen voor hun specifieke situaties.

100Gbit netwerk

Het software gedefinieerde platform van DCspine biedt real-time connectiviteitsdiensten, op een nationale backbone met een capaciteit van ten minste 100Gbit. Sinds 2017 heeft DCspine meer dan 75 datacentra in Nederland en België met elkaar verbonden, meer dan 200 IT- en cloudproviders op het netwerk verwelkomd en de maximale capaciteit in bepaalde delen van het netwerk opgewaardeerd naar 400Gbit.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters