HPE versterkt SimpliVity hyperconverged toepassing

04-03-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

HPE versterkt SimpliVity hyperconverged toepassing

Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt updates aan voor HPE SimpliVity. Deze updates dragen bij aan een veiligere ‘edge’ vanwege databescherming met cloudback-up en een centrale back-up voor compliance. Daarnaast kondigt het technologiebedrijf nieuwe ondersteuning aan voor containers om de uitvoering van cloud native applicaties op de edge in goede banen te leiden.

Een overzicht van de uitbreidingen:

HPE SimpliVity met HPE Cloud Volumes Backup zorgt voor eenvoudige, efficiënte en flexibele back-up vanaf meerdere edgelocaties rechtstreeks naar de cloud.

Verbeterde integratie van HPE SimpliVity met HPE StoreOnce beschermt gedistribueerde edgelocaties door geautomatiseerde app-aware policies. Hierdoor worden apps en data eenvoudig en efficiënt rechtstreeks naar een centrale HPE StoreOnce gedupliceerd ten behoeve van GDPR-compliancy en langetermijnretentie.

De Kubernetes CSI Plugin voor HPE SimpliVity zorgt voor gestroomlijnd beheer en een hyperconverged infrastructuur (HCI) om workloads voor containers en virtuele machines (VM’s ) op hetzelfde edgeplatform uit te voeren.

Organisaties hebben volgens HPE te maken met ongekende applicatie- en datagroei aan de edge. Er ontstaan nieuwe mogelijkheden om waarde uit die data te halen door applicaties lokaal te laten draaien data lokaal te laten verwerken. Daarnaast brengen organisaties nieuwe cloud native applicaties naar de edge terwijl ze daar ook nog bestaande gevirtualiseerde applicaties uitvoeren. HPE biedt daarvoor een edgeoplossing in de markt, inclusief HPE Aruba netwerkoplossingen en workloadgeoptimaliseerde infrastructuren - alles om te kunnen voldoen aan de eisen die de edge stelt op het gebied van performance, betrouwbaarheid en schaalbaarheid.

Dankzij de efficiënte alles-in-één-oplossing biedt HPE SimpliVity een intelligente HCI-oplossing met hoge beschikbaarheid. De oplossing wordt centraal beheerd en beschikt over ingebouwde databescherming voor meer dataefficiency zonder administratieve taken. Daarnaast verbetert HPE de mogelijkheden om containers naast VM’s op de edge te draaien.

Databescherming van de edge tot de cloud

HPE SimpliVity beschikt over de flexibiliteit en databescherming om hoge beschikbaarheid en direct herstel voor workloads aan de edge te realiseren. De externe back-ups van HPE SimpliVity maken snel herstel van applicaties over gedistribueerde locaties mogelijk. De oplossing biedt snelle automatische back-ups van VM-data. Deze worden verstuurd naar een andere node zodat de organisatie te allen tijden de bedrijfsvoering voort kan zetten, zelfs als een node uitvalt. Een 1TB VM wordt in minder dan 60 seconden geback-upt of hersteld.

HPE SimpliVity met HPE Cloud Volumes Back-up

De HPE SimpliVity met HPE Cloud Volumes Backup levert eenvoudige en efficiënte back-up naar de cloud. In drie klikken, of via policy-automatisering vanuit het vCenter, worden data vanaf meerdere edgelocaties veilig in de cloud opgeslagen. Daarvoor is geen additionele software of hardware nodig. In tegenstelling tot andere clouds worden back-ups eenvoudig en zonder extra kosten hersteld naar meerdere edgelocaties. De kosten voor HPE Cloud Volumes Backup zijn op basis van daadwerkelijke verbruik.

Centrale en voordelige back-up voor de lange termijn

De verbeterde integratie met HPE StoreOnce reduceert complexiteit, kosten en risico’s. Het beschermt daarmee gedistribueerde edgelocaties met geautomatiseerde appbewuste policies zodat apps en data direct naar een gecentraliseerde HPE StoreOnce-toepassing worden gedupliceerd. De combinatie van HPE SimpliVity en HPE StoreOnce is geschikt voor organisaties die strikte regelgeving naleven of data voor een langere tijd moeten bewaren. In minder dan een minuut maken organisaties een back-up van duizenden VM’s op verschillende locaties. De back-ups worden in drie klikken uitgevoerd. Het is zelfs mogelijk om dit geautomatiseerd uit te voeren waardoor routinematige 20:1 deduplicatieratio’s bereikt worden.

Applicatiemodernisering aan de edge

Veel organisaties veranderen volgens HPE de manier waarop ze applicaties ontwikkelen en implementeren in hybride clouds. De IT-infrastructuur moet flexibel en geautomatiseerd zijn om de virtualisatie en container gebaseerde platformen te helpen ontwikkelen. Organisaties hebben voor cloud-native applicaties en containers permanente storage nodig zodat developers stateful applicaties zelf kunnen automatiseren. Frameworks die gebaseerd zijn op containers, zoals Kubernetes, worden niet alleen ontwikkeld en gebruikt in het datacenter, maar ook aan de rand van het netwerk.

HPE SimpliVity ondersteunt vanaf nu Container Storage Interface (CSI) Driver voor Kubernetes om container gebaseerde workloads aan de edge uit te voeren. HPE biedt een eenvoudige en uniforme ervaring om organisaties de transitie naar een container gebaseerde architectuur te laten maken. Met ondersteuning voor CSI werken zowel VM’s als container workloads op edgelocaties binnen hetzelfde HCI-platform. Daardoor is geen aparte infrastructuur nodig voor de containers. Organisaties profiteren daarmee van eenvoudiger beheer en databescherming voor verschillende data, met de mogelijkheid om persistente volumes in minder dan een minuut te herstellen of te voorzien van een backup.4 Daarmee moderniseren organisaties applicaties aan de edge met een HCI-oplossing die zorgt dat applicaties altijd beschikbaar en altijd beschermd zijn.

Beschikbaarheid

De HPE ProLiant DL110 Gen10 Plus server is met de HPE Open RAN Solution Stack beschikbaar vanaf het tweede kwartaal van 2021.

Terug naar nieuws overzicht