Modernisering van PC heeft productiviteit van werknemer een grote boost

08-03-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Modernisering van PC heeft productiviteit van werknemer een grote boost

In deze onzekere tijden kan een pc-moderniseringsstrategie de productiviteit van de werknemer een grote boost geven én voor een streepje voor op de concurrentie zorgen. "Verouderde systemen leveren kosten op voor ondernemingen op het gebied van verminderde productiviteit en veiligheidsrisico's. Nu een groot deel van de werknemers op afstand werkt, staan IT-managers voor nog grotere onderhouds- en ondersteuningsuitdagingen,” zegt Matt Unangst, Director of Commercial Client Business bij AMD.

Het is volgens Unangst verleidelijk om bij het op afstand werken vanwege COVID-19 te denken dat 'uit het oog', ook 'uit het hart' is op het gebied van pc's. "Als uw werknemers kunnen videobellen, zullen ze ook wel met een maximale productiviteit werken. De waarheid is echter ingewikkelder. Als uw organisatie, zoals vele andere, om de vier jaar de pc's vervangt, zou de nieuwe golf van werken op afstand in ieder geval die cyclus moeten verkorten. Al vóór de wereldwijde gezondheidscrisis werden gebruikers mobieler dan ooit, waardoor risico's op het gebied van veiligheid, de flexibiliteit, de efficiëntie en de doeltreffendheid groter werden."

IT-personeel staat voor ongekende uitdagingen omdat men vrijwillig en uit voorzorg op afstand blijft werken. Het in de organisatie opnemen van nieuwe werknemers, de huidige werknemers ondersteunen en de systemen onderhouden voor maximale productiviteit zijn uitdagingen waar ze mee worstelen, terwijl ze ook het hoofd boven water proberen te houden met hun taken op hoger niveau. Het op schaal beheren van verouderde systemen is moeilijk als iedereen op één plek is, en nu dat zeldzaam wordt, vermenigvuldigen de problemen zich exponentieel. Geen onderneming kan zich veroorloven om regelmatig tot stilstand te komen en werknemers kunnen steeds meer gefrustreerd raken naarmate ze minder productief zijn, aldus Unangst.

Lees het het artikel: De noodzaak van een PC modernisering strategie.

Terug naar nieuws overzicht