Witold Kepinski - 03 maart 2021

TPG geleide investeerdersgroep kondigt combinatie van Thycotic en Centrify

TPG geleide investeerdersgroep kondigt combinatie van Thycotic en Centrify image

TPG Capital, het private equity-platform van alternatieve vermogensfirma TPG, kondigt aan dat het een definitieve overeenkomst heeft ondertekend om Thycotic, cloud identity specialist, en Centrify, een privileged access management (pam) specialist. Financiële voorwaarden zijn niet bekendgemaakt.

De combinatie creëert een dynamische identiteitsbeveiligingsprovider die schaalbare producten van wereldklasse aanbiedt in een omgeving waar cyberaanvallen in frequentie en verfijning toenemen, aldus TPG Capital.

De overname van Thycotic van Insight Partners en de daaropvolgende fusie volgen op TPG's eerder aangekondigde overname van Centrify is inmiddels afgerond.

Als onderdeel van de transactie zal Art Gilliland, de huidige CEO van Centrify, dienen als CEO van het onlangs uitgebreide bedrijf. James Legg, de CEO van Thycotic, wordt benoemd tot president.

Thoma Bravo en Public Sector Pension Investment Board (PSP Investments) zullen de combinatie met minderheidsinvesteringen in het bedrijf ondersteunen. De fusie is onderhevig aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder beoordelingen door toezichthouders.

Citi trad op als financieel adviseur van TPG. Evercore trad op als financieel hoofdadviseur en BofA Securities trad op als financieel adviseur voor Thycotic en Insight Partners. Davis Polk & Wardwell diende als juridisch adviseur van TPG en Willkie Farr & Gallagher als juridisch adviseur voor Insight Partners.