IBM stelt Kathryn Guarini aan als CIO

02-03-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

IBM stelt Kathryn Guarini aan als CIO

Fletcher Previn, Chief Information Officer van IBM, zal het bedrijf verlaten om andere kansen te benutten. Met het vertrek van Fletcher zal Kathryn Guarini de rol van Chief Information Officer op zich nemen.

Kathryn vanuit IBM Research, waar ze voor het laatst de functies van Chief Operations Officer en Vice President van Impact Science bekleedde.

Deze veranderingen zijn onmiddellijk van kracht, waarbij Kathryn en Fletcher de komende weken samenwerken om een soepele overgang te garanderen.

Kathryn heeft gedurende haar 20+ jaar bij IBM verschillende technische, management- en uitvoerende functies bekleed op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. Ze heeft ook leiding gegeven aan grote wereldwijde teams om complexe oplossingen te leveren die voldoen aan de veranderende behoeften van klanten, en ze heeft ervaring met technische strategie en leiderschapsontwikkeling. Het innovatieve technische onderzoek van Kathryn is bekroond met verschillende brancheprijzen en ze heeft meer dan 60 technische publicaties geschreven. Ze behaalde een Ph.D. van Stanford University in toegepaste fysica en bezit meer dan 65 Amerikaanse patenten.

Kathryn is ook gepassioneerd over en actief in het begeleiden, inspireren en rekruteren van wetenschappers en ingenieurs van alle leeftijden, vooral vrouwen. Ze blogt regelmatig op haar website " Mother of Invention " over leiderschap, wetenschap en innovatie.

Onder leiding van Fletcher heeft het Chief Information Office (CIO) een ingrijpende transformatie ondergaan. Het team heeft onze interne tools, applicaties en IT-infrastructuur verbeterd en verbeterd om een productievere omgeving te creëren voor IBM'ers over de hele wereld terwijl ze met elkaar samenwerken en met partners en klanten omgaan.

Terug naar nieuws overzicht