ChargePoint rondt fusie met Switchback af

02-03-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

ChargePoint rondt fusie met Switchback af

De fusie tussen oplaadnetwerk voor elektrische voertuigen (EV) ChargePoint en Switchback Energy Acquisition Corporation is afgerond. Switchback is een beursgenoteerd gericht acquisitiebedrijf met een strategische focus op de energiesector.

De bedrijfscombinatie is op 25 februari 2021 goedgekeurd door de aandeelhouders van Switchback en afgerond op 26 februari 2021. Aandelen van de nieuwe gecombineerde onderneming, die wordt hernoemd naar ChargePoint Holdings, worden voortaan verhandeld op de New York Stock Exchange (NYSE) onder het tickersymbool “CHPT”. ChargePoint blijft onder leiding van Pasquale Romano, President en Chief Executive Officer en zijn leiderschapsteam. In Europa blijft Christopher Burghardt aan als Managing Director Europa.

“Als eerste beursgenoteerde laadbedrijf voor elektrische voertuigen, behoudt ChargePoint zijn positie als branchepionier”, zegt Pasquale Romano, President en CEO bij ChargePoint. “Het beursdebuut van ChargePoint versterkt de verduurzaming van de sector, een trend die wordt ondersteund door steeds strenger klimaatbeleid, groeiende voorkeur voor duurzame mobiliteit en de ontwikkeling van meer nieuwe elektrische voertuigen dan ooit tevoren. Ik heb er alle vertrouwen in dat ons bedrijfsmodel en de ongeveer 480 miljoen dollar die deze beursnotering heeft opgebracht ervoor zorgen dat ChargePoint klaar is voor verdere groei in Europa en Noord-Amerika, zeker nu elektrische mobiliteit wereldwijd toeneemt.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

automotive