Beveiligingsbedrijf: Indiase vaccinfabrikanten doelwit van Chinese staatshackers

01-03-2021 | door: Redactie

Beveiligingsbedrijf: Indiase vaccinfabrikanten doelwit van Chinese staatshackers

IT-systemen van een tweetal Indiase vaccinfabrikanten zijn recentelijk doelwit geworden van Chinese staatshackers. Dit meldt beveiligingsbedrijf Cyfirma aan persbureau Reuters.

De IT-infrastructuur en software gebruikt in de leveranciersketen van vaccinfabrikanten Bharat Biotech en Serum Institute of India zijn doelwit van de aanvallen. Deze zijn naar verluid het werk van APT10, een Chinese cybercrimegroepering die steun zou ontvangen van de Chinese overheid.

Intellectueel eigendom

"De echte motivatie hier is het exfiltreren van intellectueel eigendom en verkrijgen van een competititeve voorsprong op Indiase farmaceuten", zegt Kumar Ritesh, CEO van Cyfirma en voormalig medewerker van de Britse geheime dienst MI6.

Zowel Bharat Biotech als SII willen tegenover Reuters niet reageren op de uitspraken van Ritesh. Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken is door het persbureau eveneens om een reactie gevraagd, maar heeft hierop niet gereageerd.

APT10

APT10 is een bekende cybercrimegroepering die in verband wordt gebracht met diverse cyberaanvallen en spionagecampagnes. Ook in Nederland is de groep actief; de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) waarschuwde einde 2018 dat de groepering het op Nederlandse bedrijven had gemunt.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security