VMware rapporteert resultaten vierde kwartaal en boekjaar

27-02-2021 | door: Witold Kepinski

VMware rapporteert resultaten vierde kwartaal en boekjaar

VMware, speler op het gebied van bedrijfssoftware, heeft de financiële resultaten voor het vierde kwartaal en het volledige boekjaar 2021 bekendgemaakt. De omzet voor het vierde kwartaal was 3,3 miljard dollar, een stijging van 7% ten opzichte van het vierde kwartaal van boekjaar 2020. De nettowinst steeg van 321 naar 791 miljoen dollar.

De combinatie van abonnement en SaaS en licentie-inkomsten was 1,7 miljard dollar, een stijging van 8% ten opzichte van het vierde kwartaal van boekjaar 2020.

Jaaroverzicht

De omzet voor het boekjaar 2021 was 11,8 miljard dollar, een stijging van 9% ten opzichte van het boekjaar 2020. De nettowinst daalde van 6,4 naar 2,1 miljard dollar.

“We zijn tevreden met onze financiële prestaties in het vierde kwartaal en het was een goede afsluiting van het boekjaar. Onze resultaten bevestigen dat klanten blijven kiezen VMware technologieën en oplossingen om hun digitale basis voor vandaag en voor de toekomst te stimuleren” aldus Zane Rowe, CFO en Interim CEO, VMware  "We blijven onze abonnementen- en SaaS-activiteiten uitbouwen en opschalen, waardoor we klanten flexibiliteit bieden bij hun consumptiekeuzes en nieuwe aanbiedingen op de markt brengen."

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters