Microsoft verwijdert 3D-objecten uit Windows 10

28-02-2021 | door: Redactie

Microsoft verwijdert 3D-objecten uit Windows 10

Een van de meest zichtbare, maar ongebruikte, onderdelen van Windows 10 verdwijnt binnenkort.

De map 3D-objecten, of 3D Objects in het Engels, staat net zoals 'afbeeldingen', 'documenten', 'Downloads' of 'video's' automatisch prominent in verkenner. De map is bedoeld voor het bewaren (en bewerken) van 3D-modellen, maar wordt in praktijk amper of nooit gebruikt.

Gebruik blijft mogelijk

De optie zit sinds de komst van de Creators Update (Windows 10 versie 1703) in 2017 in het besturingssysteem. Maar verdwijnt alweer in de Windows 10 Insider build 21322, een voorlopige versie van updates die binnenkort worden doorgevoerd. Wie de map toch gebruikt en wil blijven gebruiken kan dit doen. De folder is terug te vinden door in verkenner in de adresbalk links op het icoontje te klikken en er vervolgens %userprofile% te tikken. Zo kom je rechtstreeks in mappen gebonden aan je profiel.

De volledige lijst met grote en kleine aanpassingen en opgeloste bugs of problemen kan je hier nalezen. Wanneer 3D-Objecten definitief voor alle gebruikers uit Verkenner verdwijnen is niet bekend, maar vermoedelijk zal dat in een van de volgende halfjaarlijkse updates van Windows 10 zijn.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht