Interxion start samenwerking met IT en tech-studiegids TekkieWorden.nl

25-02-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Interxion start samenwerking met IT en tech-studiegids TekkieWorden.nl

In de race tegen het oplopend tekort aan mensen in de datacenter-sector start datacenteraanbieder ‘Interxion: A Digital Realty Company’ een samenwerking met IT en tech-studiegids ‘TekkieWorden.nl’.

De voortschrijdend digitaliserende samenleving, mede ingegeven door de steeds concretere toepassing van innovatieve technologieën zoals AI, machine learning en het toenemende gebruik van clouddiensten door het vele thuiswerken, zorgt ervoor dat de datacenter-industrie jaarlijks met 10 tot 15 procent groeit. Daarmee stijgt ook de vraag naar tech-talent voor innovatie, bediening en onderhoud. Van 12.800 banen in 2019 groeit de sector, naar verwachting tot 16.800 banen in 2024. Deze groei gaat gepaard met een oplopend tekort van naar verwachting ruim 1000 mensen in 2024. Met de samenwerking wil Interxion actief invloed uitoefenen op het enthousiasmeren, vinden, werven en opleiden van nieuw tech-talent.

IT en tech-studiegids ‘Tekkieworden.nl’, onderdeel van incubator ‘TechConnect’ van de Amsterdam Economic Board, speelt in op de groei van tech en IT en de vraag van datacenters naar talent. De studiegids helpt middelbare scholieren, studenten en omscholers met (online) workshops, IT-loopbaanoriëntatie-trainingen, vlogs op YouTube en online assessments, hun ideale tech-profiel te ontdekken. Door inspiratie, oriëntatie en activatie laat TekkieWorden.nl de potentie van zowel tech-banen als IT-studies zien.

Benutten toekomstig tech-talent
Met de samenwerking willen Interxion en TekkieWorden de toegankelijkheid van de datacenterwereld vergroten en inzicht verschaffen in het type banen en werkzaamheden aan toekomstig tech-talent in deze groeiende sector. Door de betrokkenheid en kennis van Interxion kan tech-talent een beter beeld worden gegeven van een datacenter en de carrièremogelijkheden. Melissa Scholten, Marketing & Communications Executive bij Interxion: “Als datacenteraanbieder met Nederlandse roots dragen we graag bij aan dit initiatief. Door onze deuren te openen willen we talent aanspreken en het gesloten beeld van een datacenter kantelen. Met dit partnership bieden wij een mooie aanvulling op de huidige profielen die TekkieWorden reeds aanbiedt via het platform met een carrière-combinatie tussen IT en techniek.”

“Tekkieworden.nl is bedoeld voor iedereen die zich wil oriënteren op IT-studies, IT-omscholing en de tech-arbeidsmarkt. Juist omdat deze IT-markt breed en divers is, wil TekkieWorden.nl potentieel talent helpen een richting te kiezen door de juiste informatie te ontsluiten en zo de IT-arbeidsmarkt voorzien van nieuw en divers talent. Iedereen kan aan de slag in tech, zelfs als je nog onervaren bent. Op TekkieWorden.nl ontdek je welk beroep bij je past én waar je de juiste skills leert”, aldus Floor Vink, Managing Director bij TekkieWorden.nl.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters