Veeam brengt V11 uit

24-02-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Veeam brengt V11 uit

Veeam Software, leverancier van back-up-oplossingen voor Cloud Data Management, kondigt de beschikbaarheid aan van Veeam Backup & Replication v11. De databeveiligingsoplossing voor virtuele, fysieke, cloud- en enterprise-workloads is voorzien van meer dan 200 nieuwe features.

451 Research rapporteert dat 69% van de organisaties aangeeft dat ten minste 75% van hun workforce effectief kan werken op afstand. Nu workloads zich sneller verplaatsen naar multi cloud-ecosystemen en werknemers steeds vaker op afstand werken, is data lastiger te managen en controleren dan ooit tevoren. Als antwoord op de nieuwe uitdagingen op het gebied van databescherming in 2020 en 2021, beschikt V11 over security en bescherming tegen ransomware.

Nieuwe functies

Veeam v11 maakt het voor organisaties mogelijk om de volgende features te gebruiken als onderdeel van een complete databeveiligingsoplossing:

  • Disaster Recovery met Veeam Continuous Data Protection (CDP): Elimineer downtime en minimaliseer dataverlies voor Tier-1 VMware workloads met ingebouwde CDP en realiseer direct herstel naar een laatste staat of een gewenst tijdstip voor de beste recovery point objectives (RPO’s).
  • Ransomware-beveiliging: Houd back-ups veilig met onveranderlijke, geharde Linux-repositories die voldoen aan SEC 17a-4(f), FINRA 4511(c) en CFTC 1.31(c)-(d)-regulering en voorkom encryptie door ransomware of onbedoelde of opzettelijke verwijdering; gebaseerd op general-purpose-servers zonder enige hardware lock-in.
  • AWS S3 Glacier en Azure Blob Archive: Verlaag de kosten van data-archivering op de lange termijn en retentie met een factor 20 en vervang handmatig tape-management door native ondersteuning voor Amazon S3 Glacier (inclusief Glacier Deep Archive) en Microsoft Azure Archive Storage middels end-to-end back-up lifecycle-management met Veeam Scale-out Backup Repository Archive Tier.
  • Google Cloud Storage: Deze nieuwe ondersteuning voor Google Cloud Storage voor Veeam Scale-out Backup Repository Capacity Tier biedt meer keuze in hot cloud object storage-doelen.
  • Uitgebreide Instant Recovery: Bereik de laagste recovery time objectives (RTO’s) met krachtig en direct herstel voor Microsoft SQL, Oracle databases en NAS file shares van de pionier van Instant VM Recovery.
  • Nieuwe Veeam Agent voor Mac: Deze feature biedt back-ups voor data van eindgebruikers voor ieder macOS-apparaat en voegt zich daarmee bij de bestaande Veeam Agents voor Microsoft Windows, Linux, IBM AIX en Oracle Solaris.
  • Veeam-powered BaaS en DRaaS: Gebruik de services, oplossingen en expertise die nodig zijn om de waarde van V11 te maximaliseren door samen te werken met Veeam-powered service providers voor een volledig beheerde back-up-ervaring.

“V10, dat Veeam twaalf maanden geleden uitbracht met 150 nieuwe verbeteringen, is inmiddels meer dan 700.000 keer gedownload. Dat Veeam de volgende versie - Veeam Backup & Replication v11 - met meer dan 200 nieuwe en krachtige back-up-, cloud-, DR-, security- en automation-verbeteringen uitbrengt, spreekt boekdelen over onze innovatiesnelheid en sterke toewijding aan de behoeften en data-betrouwbaarheidseisen van klanten en partners”, zegt Danny Allan, Chief Technology Officer en Senior Vice President Product Strategy bij Veeam.

Veeam Service Provider Console v5

Veeam levert Backup as a Service (BaaS) en Disaster Recovery as a Service (DRaaS) dankzij partnerships met cloud en managed services providers in meer dan 180 landen. Om te zorgen dat deze services naadloos integreren met V11, biedt Veeam Service Provider Console v5 service providers een webgebaseerd platform voor gecentraliseerd management, monitoring en self-service-toegang voor werkzaamheden met betrekking tot databeveiliging. Verder bevat versie 5 uitgebreid back-up-management voor Linux en Mac, monitoring en rapportage van cloud-native AWS- en Azure-back-ups, vernieuwde security met multi-factor authentication (MFA), en insider beveiligingsfuncties.

Veeam Availability Suite v11 combineert de expansieve back-up en herstel-features van Veeam Backup & Replication v11 met de monitoring, rapportage en analytics-mogelijkheden van Veeam ONE v11. Dit biedt organisaties databeveiliging en zichtbaarheid, en helpt klanten bij het realiseren van beschikbaarheid, zichtbaarheid en beheer van data in multi cloud-omgevingen. Verder wordt Veeam DR Pack, waaronder Veeam Disaster Recovery Orchestrator (voorheen Veeam Availability Orchestrator), toegevoegd aan nieuwe of bestaande aankopen van de Veeam Availability Suite of Veeam Backup & Replication. Dit biedt organisaties automatisering van siteherstel en DR-testen om de bedrijfscontinuïteit te garanderen.

Beschikbaarheid

Veeam Backup & Replication v11 is per direct beschikbaar als download. Daarnaast zijn alle nieuwe features beschikbaar binnen de Veeam Universal License (VUL) - de draagbare, flexibele, cloud-ready licentie voor alle on-premises- en cloud-workloads. Universal Licensing maakt het beschermen van verschillende workload-types in multi cloud-omgevingen makkelijk doordat licenties tussen workloads overgedragen kunnen worden zonder extra kosten. Veeam-klanten kunnen ervoor kiezen om gedurende zes maanden gratis 25 VUL-licenties te ontvangen voor gebruik voor AWS en Azure-native back-up en herstel bij het upgraden naar V11.

Veaam organiseert vandaag om 17:00 CET het Veeam V11 virtuele evenement, dat u hier kunt bijwonen.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud