Onderzoek: Duurzaamheid moet meer prioriteit krijgen bij telecombedrijven

24-02-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Onderzoek: Duurzaamheid moet meer prioriteit krijgen bij telecombedrijven

De telecomindustrie is op dit moment goed voor 0,8 procent van het wereldwijde energieverbruik. Hiermee lopen ze niet ver achter op de luchtvaartmaatschappijen en energiebedrijven die een nog veel grotere CO2-uitstoot hebben. Onderzoek gehouden door Telecomadviesbureau STL Partners en Vertiv, een wereldwijde leverancier van cruciale digitale infrastructuur en continuïteitsoplossingen, toont aan waarom telecombedrijven dringend prioriteit moeten geven aan efficiëntie en duurzaamheid in 5G-netwerken.

Schattingen suggereren dat 5G-netwerken tot 90 procent efficiënter kunnen zijn dan hun 4G-voorgangers, en dat 5G-verkeer 3G/4G zal inhalen vanaf 2025. Van de bedrijven die deelnamen aan het onderzoek gaf 40 procent aan dat energie-efficiëntie de eerste of tweede prioriteit zou moeten zijn voor telecombedrijven bij het implementeren van 5G-netwerken.

Het beïnvloeden van klantgedrag is van cruciaal belang voor telecombedrijven om de impact van 5G op het milieu te verminderen, maar er is werk aan de winkel om de benodigde partnerships op te bouwen, blijkt uit het onderzoek. Slechts 37 procent van de ondervraagden gaf aan telecombedrijven te zien als geloofwaardige partners bij het verminderen van de huidige CO2-uitstoot. Echter, daaropvolgend zei maar liefst 56 procent dat ze geloofden dat telecombedrijven dit in de toekomst wel kunnen zijn.

Terug naar nieuws overzicht