Michael Dell lanceert MSD Acquistion voor overnames en fusies

Michael Dell

23-02-2021 | door: Witold Kepinski

Michael Dell lanceert MSD Acquistion voor overnames en fusies

Michael Dell, ceo van Dell Technologies, wil via een beursintroductie ongeveer 575 miljoen dollar ophalen voor zijn nieuwe bedrijf MSD Acquistion dat zich richt op onder andere overnames en fusies. Michael Dell fungeert als strategisch adviseur van MSD Acquisition.

"MSD Acquisition Corp. is een nieuw georganiseerd blanco-chequebedrijf dat is opgericht als een vrijgesteld bedrijf op de Kaaimaneilanden met als doel een fusie, aandelenruil, verwerving van activa, aankoop van aandelen, reorganisatie of soortgelijke bedrijfscombinatie met een of meer bedrijven of entiteiten tot stand te brengen" zo meldt Dell aan de Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC).

"Onze strategie voor acquisitie en waardecreatie is het identificeren, verwerven en - na onze initiële bedrijfscombinatie - dienen als een vertrouwde, langetermijnpartner om de groei van een bedrijf op de openbare markten te versnellen."

MSD Acquisition wordt onder andere geleid door MSD Capital en MSD Partners van Michael Dell die samen meer dan 19 miljard dollar aan kapitaal beheren. Deze combinatie wordt geleid door Gregg Lemkau, ceo van MSD Partners en voorzitter John Phelan, medeoprichter van MSD Capital. 

Lees meer details op de SEC website.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht