Witold Kepinski - 19 februari 2021

CrowdStrike neemt Humio over

CrowdStrike neemt Humio over image

CrowdStrike, speler in door de cloud geleverde bescherming van endpoints en cloudworkloads, heeft aangekondigd dat het heeft ingestemd met de overname van Humio, een leverancier van high-performance cloud logboekbeheer en observeerbaarheidstechnologie. Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal CrowdStrike ongeveer 400 miljoen dollar betalen om Humio te verwerven, onder voorbehoud van aanpassingen. De overname zal naar verwachting worden afgerond tijdens het fiscale eerste kwartaal van CrowdStrike, onder voorbehoud van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

Vandaag de dag levert CrowdStrike een beveiligingsoplossing in de branche voor het beschermen van endpoints en workloads, door 5 biljoen beveiligingsgerelateerde gebeurtenissen per week te verwerken met zijn Threat Graph -technologie. Met deze acquisitie breidt CrowdStrike zijn eXtended Detection and Response (XDR) -mogelijkheden verder uit door gegevens uit elk logboek, elke applicatie of feed op te nemen en te correleren om bruikbare inzichten en realtime bescherming te leveren.

Bestaande beveiligingsproviders zijn niet in staat om de beknopte, contextuele inzichten te leveren die hun klanten nodig hebben om de echte belofte van XDR waar te maken. Zonder belangrijke technologische vooruitgang - zoals CrowdStrike's cloud-schaal AI die draait op een speciaal gebouwde grafiekdatabase, en gepatenteerde slimme filtertechnologie die de opname van onnodige, irrelevante data vermindert - blijven klanten achter met grote, complexe datasets die geen context hebben en zich verbergen de belangrijke inzichten die beveiligingsteams nodig hebben.

Door de krachten te bundelen met Humio's best-in-class data-opname- en analyseplatform kan CrowdStrike diepe, contextuele indexvrije XDR bieden met een snelheid en schaal die geen enkele andere leverancier kan evenaren. Als pionier in de cybersecurity-industrie is CrowdStrike's tien jaar durende leiderschap in EDR en XDR geworteld in het combineren van endpoint-evenementen met netwerkzichtbaarheid, account- en identiteitsinzichten en massale telemetrie van alle workloads, ongeacht waar ze zich bevinden - op locatie, in de cloud of zelfs ingezet in een container. Humio's native vermogen om zowel ongestructureerde als semi-gestructureerde gegevens op te nemen en te analyseren, zal de manier waarop het CrowdStrike-platform de IT-uitdagingen van ondernemingen aanpakt, verbeteren, inclusief die binnen de steeds geavanceerdere DevOps- en DevSecOps-omgevingen.

Samen leveren Humio en CrowdStrike een enterprise-grade oplossing die eindelijk de uitdaging aangaat om enorme en steeds groeiende hoeveelheden gebeurtenis- en loggegevens te operationaliseren, waardoor organisaties in staat worden gesteld om alle gestructureerde en ongestructureerde gegevens in hun omgeving te verzamelen, observeren, analyseren en ernaar te handelen.

"We hebben een grondige marktevaluatie van bestaande oplossingen uitgevoerd en waren verbaasd over Humio's volwassen technologiearchitectuur en bewezen vermogen om op schaal te leveren", aldus George Kurtz, medeoprichter en CEO van CrowdStrike. "De combinatie van real-time analyse en slimme filtering ingebouwd in CrowdStrike's eigen Threat Graph en Humio's razendsnelle logboekbeheer en indexvrije data-opname versnelt onze XDR-mogelijkheden aanzienlijk, verder dan alles wat de markt tot nu toe heeft gezien."