Microsoft Azure Firewall Premium is nu in preview

19-02-2021 | door: Witold Kepinski

Microsoft Azure Firewall Premium is nu in preview

Microsoft kondigt de preview-release aan van Azure Firewall Premium die firewall-mogelijkheden biedt van de volgende generatie die vereist zijn voor zeer gevoelige en gereguleerde omgevingen.

Met deze Azure Firewall Premium-release kunt u nu de volgende nieuwe mogelijkheden gebruiken:

TLS-inspectie : Azure Firewall Premium beëindigt uitgaande en oost-west TLS-verbindingen. Inkomende TLS-inspectie wordt ondersteund in combinatie met Azure Application Gateway, waardoor end-to-end-versleuteling mogelijk is. Azure Firewall voert de vereiste beveiligingsfuncties met toegevoegde waarde uit en versleutelt het verkeer dat naar de oorspronkelijke bestemming wordt verzonden opnieuw.

IDPS : Azure Firewall Premium biedt een op handtekeningen gebaseerd inbraakdetectie- en -preventiesysteem (IDPS) om snelle detectie van aanvallen mogelijk te maken door te zoeken naar specifieke patronen, zoals bytesequenties in netwerkverkeer of bekende kwaadaardige instructies die door malware worden gebruikt.

Webcategorieën : Hiermee kunnen beheerders uitgaande gebruikerstoegang tot internet filteren op basis van categorieën. Bijvoorbeeld sociale netwerken, zoekmachines, kansspelen, enzovoort, waardoor de tijd die wordt besteed aan het beheren van individuele FQDN's en URL's wordt verminderd. Deze mogelijkheid is ook beschikbaar voor Azure Firewall Standard op basis van alleen FQDN's.

URL-filtering : hiermee kunnen beheerders uitgaande toegang tot specifieke URL's filteren, niet alleen FQDN's. Deze mogelijkheid werkt voor zowel platte tekst als versleuteld verkeer als TLS-inspectie is ingeschakeld.

Azure Firewall Premium maakt gebruik van Firewallbeleid, een globale bron die kan worden gebruikt om uw firewalls centraal te beheren met behulp van Azure Firewall Manager. Vanaf deze release kunnen alle nieuwe functies alleen worden geconfigureerd met firewallbeleid. Dit omvat TLS-inspectie, IDPS, URL-filtering, webcategorieën en meer. Firewallregels (klassiek) worden nog steeds ondersteund en kunnen worden gebruikt voor het configureren van bestaande functies van standaardfirewall. Firewallbeleid kan onafhankelijk worden beheerd of met behulp van Azure Firewall Manager. Een firewallbeleid dat aan één firewall is gekoppeld, is kosteloos.

Lees meer hier.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud, Security
Cloud