Viqtor Davis sluit zich aan bij First Consulting en Scandinavische Valcon

19-02-2021 | door: Redactie

Viqtor Davis sluit zich aan bij First Consulting en Scandinavische Valcon

Viqtor Davis sluit zich aan bij de recent gevormde combinatie van First Consulting en het Scandinavische Valcon. Viqtor Davis kent haar oorsprong als dienstverlener voor datamanagement, datascience en data analytics. Met deze aansluiting wordt een volgende stap gezet in het realiseren van een Noordwest-Europese consulting en technology organisatie.

De combinatie van First Consulting (inclusief First Technology) en Valcon heeft een sterk track record aan dienstverlening op het gebied van operationele strategie, business transformaties (processen, technologie en implementatie) en digitalisering bij leidende bedrijven in Noordwest-Europa. Met de aansluiting van Viqtor Davis wordt dit versterkt met een sterk track record in Nederland en het Verenigd Koninkrijk op het gebied van data: van het data fundament tot geavanceerde analytische toepassingen.

Het gebruik van geavanceerde analytische toepassingen om operationele beslissingen te verbeteren is een topprioriteit in elke directiekamer. De impact van Covid-19 en de versnelde behoefte om te digitaliseren versterken deze ontwikkeling. De digitale en fysieke wereld binnen organisaties zijn in toenemende mate versmolten. Het is een cruciale uitdaging om de twee op één lijn te brengen. De nieuwe groep is optimaal toegerust om met de combinatie van business consulting, technologie en data echte veranderingen bij een klant te bedenken en implementeren.

Met deze stap groeit het gezamenlijke bedrijf naar ruim 800 medewerkers in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Zweden en Duitsland. Met deze aansluiting treedt Viqtor Davis ook toe tot het gezamenlijk management team van de groep. De groep wordt ondersteund door private equity investeringsgroep Waterland.

Geert van den Goor, Group Managing Partner en Managing Partner van First Consulting en First Technology: “Wij zien bij onze klanten dat operationele vraagstukken naast processen, mensen en technologie steeds meer een data invalshoek kennen. Daarom zijn we erg blij dat we met Viqtor Davis een leidende partij op data gebied hebben die zich bij ons aansluit. Dit past ook goed bij onze strategische richting naar een Noordwest-Europese consulting en technology organisatie.”

Ivo-Paul Tummers, Chairman of the Board VIQTOR DAVIS: “De markt vraagt steeds meer om brede ondersteuning bij data- en digitale transformatie. Effectieve digitale transformatieprojecten zijn een complexe mix van veranderingen in de cultuur, processen en technologie, ondersteund door data. Succesvol resultaat vereist de combinatie van verschillende disciplines. In de nieuwe combinatie voorzien we een unieke bundeling van expertise die direct aansluit op de vraag van de klant.”

Michael Hjortlund, Managing Partner van Valcon: “Onze bundeling met Viqtor Davis is een natuurlijke volgende stap in de reis die begon met onze bundeling met First. De behoefte van onze klanten aan een trusted advisor die hen kan ondersteunen bij alle aspecten van hun digitale initiatieven, is versneld door de pandemie. Gezamenlijk als groep zou ik zeggen dat we nu een uitermate sterke speler op de markt zijn die klanten kan ondersteunen bij het voorbereiden van hun bedrijf op de toekomst.”

Terug naar nieuws overzicht