Atos doet goede business rond cloud, digital workplace en security

Elie Girard, CEO van Atos

19-02-2021 | door: Witold Kepinski

Atos doet goede business rond cloud, digital workplace en security

Atos zag zijn omzet over het afgelopen boekjaar met 3 procent dalen naar 11,18 miljard euro. De nettowinst steeg naar 550 miljoen euro. Er werd goede business gedaan rond cloud, digital workplace en security.

Elie Girard, ceo van Atos, licht de cijfers toe: “In het laatste kwartaal van 2020 en ondanks een langdurige Covid-crisis, leidde de zeer sterke commerciële dynamiek van de Groep tot recordhoge boekingen voor het volledige jaar. Ik wil mijn 105.000 collega's bedanken die het hele jaar door zo ijverig voor onze klanten hebben gezorgd, terwijl ze al onze doelstellingen voor het hele jaar al in april hebben bereikt. Met name de inkomsten herstelden zich in het tweede semester, we hebben een structureel kostenprogramma geïmplementeerd en de kasstroomgeneratie is sterk gebleven.

Deze prestatie is het resultaat van de versnelling van de Groep om een blijvende basis voor groei te leggen in een tijd waarin alle bedrijven verder moeten op hun digitale reis: ons aanbod, onze go-to-market en ons bedrijfsmodel hervormen via ons Spring-programma; lancering van ons toonaangevende aanbod Atos OneCloud; het versterken van onze bedrijfsonderdelen Digitale beveiliging en Decarbonisatie; het voortzetten van onze aanvullende acquisities met 10 transacties gedurende het jaar in Digital, Cloud, Security en Decarbonization; en het bevestigen van onze leidende positie in opkomende technologieën zoals kwantum.

De Groep heeft ook snel vooruitgang geboekt op het gebied van alle aspecten van Milieu, Sociaal en Bestuur (ESG) - diversiteit op alle niveaus, digitale inclusie, ethiek door ontwerp, drastische vermindering van de koolstofintensiteit - om ervoor te zorgen dat alle initiatieven zijn ingebed in onze dagelijkse activiteiten, de enige manier om echte duurzaamheid te bereiken. Tegelijkertijd zijn we er trots op dat we de voortgang van onze netto-nul-koolstofemissiedoelstelling tot 2028 kunnen aankondigen, waarmee we onze nummer 1-positie op dat gebied wereldwijd versterken.

Alle acties van de Groep zijn gericht op onze groei-agenda en middellangetermijndoelstellingen om de aandeelhouderswaarde te vergroten. In dat opzicht markeren de doelstellingen die we vandaag hebben gesteld voor 2021 een jaar van herstel op schema met ons plan voor de middellange termijn. "

Terug naar nieuws overzicht
Cloud