Ordina heeft een sterk jaar achter de rug

19-02-2021 | door: Witold Kepinski

Ordina heeft een sterk jaar achter de rug

Ordina, een lokale, onafhankelijke IT-dienstverlener in de Benelux presenteerde onlangs de jaarcijfers over 2020. De jaaromzet daalde naar 369,2 miljoen euro (2019: 372,3 miljoen euro). De winst steeg van 14,9 naar 22,3 miljoen euro.

Jo Maes, CEO Ordina, zegt over de resultaten: "Ordina heeft een sterk jaar achter de rug. We hebben ons snel aangepast aan de nieuwe situatie als gevolg van covid-19. Onze dienstverlening is vrijwel probleemloos voortgezet en onze teams zijn succesvol op afstand gaan werken. Door zeer goed in te spelen op de digitalisering bij onze klanten hebben we over 2020 uitstekende resultaten behaald. Hierdoor is een nettowinst van meer dan 22 miljoen euro gerealiseerd. De omzet vanuit onze teams en businessproposities is in 2020 bovengemiddeld gegroeid. België en Luxemburg presteerden aanhoudend sterk. Ook in Nederland hebben we goed gepresteerd, al blijft de omzet licht achter.

Onze strategie, Ordina 2022, gericht op het leveren van toegevoegde waarde bij onze klanten met onze vijf businessproposities, ligt volledig op koers. Onze klanten zijn zeer tevreden over onze IT-oplossingen die hen echt verder helpen om hun digitale agenda te realiseren. Zo heeft Ordina voor de Belgische bank KBC de persoonlijke assistent Francis uitgebouwd van een mobiele app naar een volwaardig digitaal platform. Ook onze medewerkers omarmen onze strategie en geven aan dat ze het werken in teams waarderen. Dat is opnieuw te zien in een gestegen medewerkersbetrokkenheidsscore.

Een nieuwe fase is aangebroken gericht op versnelling van onze groei. Daarvoor hebben we ons management versterkt met de benoeming van Joost de Bruin als CEO voor Ordina Nederland, zoals we in België/Luxemburg ook al enige tijd Lieven Verhaevert als CEO hebben. We richten ons op zowel organische groei als niet-organische groei om te versnellen met onze businessproposities in nichemarkten.

Bijzonder trots ben ik op de manier waarop onze mensen, in nauwe samenwerking met onze klanten, hun werk hebben gedaan. Door hun inzet en aanpassingsvermogen hebben we als Ordina in 2020 een zeer knappe prestatie geleverd.”

Terug naar nieuws overzicht