NETGEAR adviseert partners om nu in te zetten op WiFi 6 en remote management

Sergio Mandos, VAR Sales Manager Benelux NETGEAR

18-02-2021
Deel dit artikel:

NETGEAR adviseert partners om nu in te zetten op WiFi 6 en remote management

Het is een levendige tijd voor het hele IT-kanaal, ook, of misschien wel júist, op het vlak van draadloze netwerken. Dat merkt NETGEAR ook. Volgens de vendor is dit het juiste moment voor partners om in te spelen op de vraag naar WiFi 6 en aan de slag te gaan met remote management. Die handschoen wordt over het algemeen goed opgepakt, merkt Sergio Mandos, VAR Sales Manager Benelux.

“We faciliteren MKB-resellers om alles op het gebied van wireless aan te kunnen bieden”, vat Mandos de activiteiten van NETGEAR kernachtig samen. Hij schetst vervolgens de situatie die hij de afgelopen tijd zag ontstaan. “Door Covid zie je twee heel duidelijke ontwikkelingen. Aan de ene kant is het natuurlijk zo dat mensen meer thuiswerken. Daar moet je als partner mee om zien te gaan. Aan de andere kant heb je het bedrijfsleven op de kantoren, wat straks weer van start gaat. Er zal dan een duidelijke vorm van hybride werken ontstaan, veel meer dan voor de pandemie.”

Remote
Voor partners is het belangrijk om goed naar beide kanten van die medaille te blijven kijken, adviseert Mandos. “De meeste partners hebben het sinds het begin van Covid heel goed gedaan. De omzet komt vooral door hardware voor de thuiswerkplek: laptops, keyboards, monitoren. Dat is prima, maar op een gegeven moment heeft iedereen alles en is er weinig winst meer te behalen. Bovendien is hardware doorverkopen voor de meeste van onze partners niet hun corebusiness. Ze verdienen hun geld normaal gesproken vooral met dienstverlening. Dit jaar wordt daarom best spannend voor partners, zo geven ze zelf ook regelmatig aan. Want als de kantoren gesloten blijven, is het moeilijk om geld te verdienen met dienstverlening. Daarom willen wij die partners niet alleen faciliteren door middel van producten. We willen die producten in een bepaalde context zetten. Een context die aan de ene kant past bij de toekomst van het bedrijfsleven op kantoren, en aan de andere kant bij de thuiswerkplek.”

Daar hoort ook bij dat het voor partners zo makkelijk mogelijk moet zijn om hun dienstverlening op afstand te kunnen doen. “Dat is nu cruciaal. Werknemers die in veel gevallen geen enkele IT-ervaring hebben wordt gevraagd om hun thuiskantoor te onderhouden, zonder enige hulp. Partners krijgen daar veel vragen over. De oplossing zit deels in goede WiFi-producten waar je geen omkijken naar hebt, maar ook in het toevoegen van een laag waardoor alles op een veilige manier op afstand beheerd kan worden en de werknemer er zelf geen omkijken meer naar heeft. Met ons Insight Pro cloudplatform zijn wij daarin echt onderscheidend. Dat is niet nieuw, maar het komt nu heel goed van pas.”

Onderzoek
Om de behoeftes van partners goed in het vizier te krijgen, voert NETGEAR nu een onderzoek uit. Op het moment van het interview waren nog niet alle resultaten binnen, maar uit de eerste reacties van partners durft Mandos al wel een aantal conclusies te trekken. “Je ziet onder andere heel duidelijk dat partners veel vragen krijgen over WiFi. Juist bij thuiswerkoplossingen is daar veel behoefte aan. Mensen willen thuis op dezelfde manier en net zo goed kunnen werken als op kantoor. Ook zien we in het onderzoek de bevestiging dat partners veel beheer remote willen doen. Die kentering is heel duidelijk zichtbaar.”

WiFi 6
Wie WiFi zegt, zegt vandaag de dag ook meteen WiFi 6, de nieuwste WiFi-standaard met een aantal belangrijke technische verbeteringen die sinds vorig jaar wordt uitgerold. NETGEAR speelt daar al langere tijd heel nadrukkelijk op in met een breed aanbod aan producten. Mandos: “De laatste tijd zie je heel sterk dat iedereen het over WiFi 6 heeft. Als kinderen thuis les hebben en hun ouders allebei thuiswerken vragen we veel meer van het netwerk en wordt de toegevoegde waarde van WiFi 6 heel erg groot. WiFi 6 is wat dat betreft perfect getimed. Het verschil met WiFi 5 is groot, op allerlei vlakken. Het is niet zaligmakend, er is meer nodig voor goede WiFi, maar als je toch gaat investeren, doe het dan in de nieuwste standaard, dan weet je dat je een hele tijd vooruit kunt. Als partners help je daar je klant het beste mee en wij kunnen partners daar weer bij ondersteunen.”

Mandos merkt dat partners die handschoen goed oppakken. “We organiseren veel webinars, over allerlei onderwerpen. De belangstelling is opvallend groot wanneer het over WiFi 6 gaat. Sinds augustus organiseren we elke twee weken zo’n webinar en er melden zich nog steeds elke keer ongeveer veertig tot vijftig partners aan. Het is duidelijk dat het onderwerp leeft, niet alleen bij consumenten, ook bij het bedrijfsleven. Dat heeft zeker te maken met de behoefte aan een goede thuiswerkplek, maar het is ook heel interessant bij complexere omgevingen. Want behalve meer snelheid zorgt WiFi 6 ook voor veel meer stabiliteit. Ook als je omgeving snel genoeg is, zijn er dus genoeg redenen om te upgraden naar WiFi 6.”

Dit is voor partners het juiste moment om daar met klanten over te praten, vindt hij. “Als de kantoren straks weer normaal draaien en er ruimte is om te investeren in bedrijfsnetwerken, dan moet je al helemaal op de hoogte zijn van de ontwikkelingen en een aanbod hebben om aan te kunnen bieden. Je moet er echt op tijd bij zijn. Wij steken daar nu al veel tijd in en zien gelukkig ook al steeds meer projecten in die richting. Partners weten ons heel goed te vinden, zien ons als een vertrouwde speler met toegankelijke en goed geprijsde oplossingen. Daar zijn we erg blij mee.”

Door: Johan van Leeuwen

Terug naar nieuws overzicht

Tags

wifi, Cloud
Cloud