Samenwerking Enginia en Defensie op gebied van technische documentatie

18-02-2021 | door: Witold Kepinski

Samenwerking Enginia en Defensie op gebied van technische documentatie

Het Ministerie van Defensie heeft een contract gesloten met Siemens solution partner Enginia en Siemens Teamcenter geselecteerd als hun standaard PLM-platform in het maritieme domein. Hiermee waarborgt Defensie het beheer van technische ontwerpdocumentatie voor het onderhoud en aanpassingen van de nieuw te bouwen schepen, waaronder het bevoorradingsschip (CSS) en de fregatten.

Het onderdeel Directie Materiële Instandhouding (DMI) te Den Helder zorgt voor de instandhouding van schepen, onderzeeboten en systemen bij de marine. Enginia ondersteunt dit onderdeel met onder andere software voor het ontwerpen en berekenen van mechanische constructies aan boord van de schepen.

Met Teamcenter als het nieuwgekozen platform voor Product Lifecycle Management (PLM), heeft Defensie een grote stap gemaakt richting digitale samenwerking met de markt en de volledige digitalisering van de instandhouding van de schepen. Deze digitaliseringsslag is noodzakelijk om in de komende 30 jaar de schepen meer inzetbaar te maken door het minimaliseren van de tijd die nodig is voor onderhoud en aanpassingen aan de schepen. Door Enginia zal het Teamcenter-platform als eerste beschikbaar worden gemaakt voor de ondersteuning van het nieuwe bevoorradingsschip dat in 2025 in onderhoud wordt genomen.

Terug naar nieuws overzicht