Ctac helpt Milgro naar Microsoft Azure public cloud

17-02-2021 | door: Witold Kepinski

Ctac helpt Milgro naar Microsoft Azure public cloud

Milgro, hét technologiebedrijf voor het managen van natuurlijk kapitaal, heeft Ctac geselecteerd om zijn volledige IT-omgeving te migreren naar Azure Cloud, de public cloud van Microsoft. Ctac rondde de migratie recent af en heeft de omgevingen in beheer genomen. De volgende stap is het verder uitbouwen van Azure-diensten en nieuwe werkplekfunctionaliteit. Tevens wordt een aantal applicaties vervangen door SaaS-versies, dan wel opnieuw gebouwd.

Milgro hostte sinds 2014 zijn bedrijfsapplicaties en werkplekken in een private cloud. Met het oog op meer flexibiliteit en kosteneffectiviteit zocht het bedrijf naar manieren om applicaties snel te kunnen aanpassen aan nieuwe markontwikkelingen en om fluctuaties in het gebruik van haar technologie soepel op te vangen. In samenspraak met adviesbureau Weolcan startte Milgro een RFP-traject om een migratiepartner te vinden die het bedrijf kon helpen bij een soepele overstap naar de public cloud.

Henny Hilgerdenaar, CEO van Ctac: “Milgro koos na een selectietraject voor de aanbieding van Ctac vanwege de uitgebreide kennis en ervaring die Ctac heeft op het gebied van Azure-migraties. Ik ben trots dat wij Milgro konden helpen bij hun overstap naar de public cloud en zo hun wenbaarheid helpen vergroten.”

Ctac ontwikkelde in eigen huis een framework, waarmee een migratie sterk gestructureerd en vergaand geautomatiseerd verloopt. Daarmee is er zekerheid dat alle stappen die nodig zijn voor een stabiele en veilige nieuwe omgeving, ook daadwerkelijk worden gezet. Verder heeft Ctac veel ervaring in het refactoren van applicaties voor gebruik in de public cloud.

De overstap naar de public cloud sluit uitstekend aan op de groeistrategie van Milgro. Vooruitkijkend biedt Azure uitstekende mogelijkheden voor het bedrijf om verder te innoveren.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud