VodafoneZiggo maakt jaarcijfers bekend

16-02-2021 | door: Witold Kepinski

VodafoneZiggo maakt jaarcijfers bekend

VodafoneZiggo zag zijn omzet in 2020 met 2 procent stijgen van 3,9 miljard naar miljard dollar. Het bedrijfsresultaat steeg met 6 procent naar 1,9 miljard euro. VodafoneZiggo heeft verder een synergiedoelstelling van 210 miljoen euro gerealiseerd, één jaar eerder dan oorspronkelijk gepland.

20% van de omzet werd terug geïnvesteerd in onze netwerkinfrastructuur, producten en dienstverlening. Een recordaantal 273.000 mobiele postpaidklanten en het aantal geconvergeerde klanten bleef stevig groeien met 113.000 nieuwe geconvergeerde huishouden in 2020.

De digitale infrastructuur is belangrijk voor het investeringsklimaat in Nederland; van alle landen in Europa heeft Nederland verreweg de beste mobiele netwerken. Ook de vaste netwerken behoren tot de absolute top, zowel wat betreft dekking, snelheid, stabiliteit als veiligheid. Dit blijkt uit data van Umlaut en DESI. Deze sterkte uitgangspositie zal de Nederlandse economie en samenleving helpen om snel te kunnen herstellen van de effecten van de coronapandemie. Naast de blijvende focus op verdere verbeteringen van de netwerken, gaat VodafoneZiggo zich daarom nog meer toespitsen op wat onze technologie de samenleving brengt. Denk daarbij aan IoT toepassingen, zoals slimme dijkbewaking, en de manier waarop technologie bijdraagt aan een inclusieve en duurzame samenleving. Het nastreven van duurzame en maatschappelijke doelen is een geïntegreerd onderdeel van de bedrijfsstrategie van VodafoneZiggo. Om de duurzaamheidsstrategie verder te ondersteunen, zijn in 2020 de eerste Green Bonds geïntroduceerd.

Ondanks de druk van de macro-economische omstandigheden, zal het bedrijfsresultaat blijven groeien met 1-3%. Ongeveer 19 tot 21% van de omzet zal worden terug geïnvesteerd in GigaNet, producten en dienstverlening. (Mobiel) Verder bouwen aan het 5G-netwerk, het eerste landelijk dekkende 5G-netwerk van Nederland. (Vast) Eind 2021 zes miljoen huishoudens van 1Gbps downloadsnelheid voorzien. In 2022 hebben 100% van de klanten en potentiële klanten, dat is maar liefst 93% van Nederland, de mogelijkheid om het krachtige GigaNet, het netwerk van Vodafone en Ziggo, af te nemen. Zij hebben dan toegang tot een vaste lijn met daarop een downloadsnelheid van 1Gbps. In tests nu zelfs al downloadsnelheden van 10 Gbps. En dit alles zonder te graven. Verder investeren in kwaliteit, producten en dienstverlening; entertainmentdiensten, veelzijdig content-aanbod, nieuwe Smart Wifi-producten en verbeterde klantervaringen.

Terug naar nieuws overzicht