Techgiganten verzetten zich tegen overname ARM door Nvidia

15-02-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Techgiganten verzetten zich tegen overname ARM door Nvidia

Grote techbedrijven zoals Google, Microsoft en Qualcomm verzetten zich tegen de overname van chipfabrikant ARM door chipbedrijf Nvidia. De bedrijven stellen dat de overname de concurrentie op de chipmarkt beschadigt.

Dit zeggen de partijen tegen de FTC, meldt Bloomberg. De FTC had partijen uit de markt gevraagd om input aan te leveren over de overname van ARM door Nvidia. Chips van ARM worden veel gebruikt in onder meer mobiele apparaten zoals smartphones. Ook geeft ARM licenties af aan andere chipfabrikanten voor het gebruik van zijn chipontwerpen. Ook Apple doet dat, dat eigen chips ontwikkeld door de iPhone, iPad en inmiddels ook sommige Mac's.

Concurrentie inperken

De techbedrijven die hun zorgen uiten tegenover de FTC vrezen de impact van de overname op de chipmarkt. Zo zou Nvidia de toegang van andere bedrijven tot technologie van ARM kunnen beperken of hiervoor hoge kosten rekenen. Dit kan de concurrentie op de markt inperken.

Of en hoe de overname van ARM door Nvidia doorgang kan vinden is niet zeker. Naast de Verenigde Staten onderzoeken ook de Europese Unie, Canada en het Verenigd Koninkrijk de overname.

Terug naar nieuws overzicht