Insight houdt omzet stabiel ondanks winstdruk in EMEA

Ken Lamneck, CEO Insight

13-02-2021 | door: Witold Kepinski

Insight houdt omzet stabiel ondanks winstdruk in EMEA

Insight Enterprises heeft zijn financiële resultaten gerapporteerd voor het kwartaal en het volledige jaar eindigend op 31 december 2020.  De Amerikaanse reseller rapporteerde voor het viierde kwartaal een vlakke  omzet van 2,29 miljard dollar. De netto-omzet in EMEA bleef stabiel op 403 miljoen dollar. De EMEA-inkomsten daalden echter met negen procent tot 9,3 miljoen dollar.

De netto-omzet steeg over het hele jaar met 8% tot 8,3 miljard dollar. De brutowinst steeg met 14% tot 1,3 miljard dollar, terwijl de brutomarge voor het volledige jaar met 90 basispunten steeg tot 15,6% Het bedrijfsresultaat steeg met 13% tot 271,6 miljoen dollat en het aangepaste bedrijfsresultaat steeg met 14% tot 322,4 miljoen dollar voor het volledige jaar.

In het vierde kwartaal van 2020 was de netto-omzet stabiel van jaar tot jaar, terwijl de brutowinst met 1% steeg en de brutomarge met 30 basispunten toenam in vergelijking met het vierde kwartaal van 2019. De stijging van de brutowinst en de brutomarge weerspiegelt onze voortdurende nadruk op onze cloud- en serviceactiviteiten met een hogere marge laten groeien. De verwaterde winst per aandeel voor het kwartaal bedroeg $ 1,50, een stijging van 25%, jaar op jaar, en de gecorrigeerde verwaterde winst per aandeel bedroeg $ 1,76, een stijging van 12%, jaar op jaar.

Ken Lamneck, President en Chief Executive Officer: “Als we terugkijken op ons bedrijf voor het volledige jaar in 2020, zijn we tevreden met alles wat we hebben bereikt onder moeilijke omstandigheden, omdat we reageren op het moeilijke vraaglandschap en proactief zijn in onze aanpak. We zijn goed gepositioneerd om onze klanten te helpen bij het oplossen van complexe IT-uitdagingen. Wij zijn van mening dat de strategische investeringen die we de afgelopen jaren hebben gedaan in onze go-to-market-oplossingsgebieden, evenals de investeringen in ons verkoop- en technisch talent in 2020, ons goed hebben gepositioneerd om onze bedrijfsdoelstellingen in het nieuwe jaar te realiseren."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud