Witold Kepinski - 11 februari 2021

Tenable kondigt intentie aan om Alsid over te nemen

Tenable kondigt intentie aan om Alsid over te nemen image

Tenable, een cyber exposure specialist heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten om Alsid over te nemen, een speler in Active Directory-beveiliging.

Alsid for Active Directory is een Software as a Service (SaaS) -oplossing met een on-premise implementatie-optie die de beveiliging van Active Directory in realtime bewaakt. De oplossing stelt gebruikers in staat om bestaande zwakheden te vinden en op te lossen met dynamische dreigingsscores, complexiteitsclassificaties en aanbevolen acties. Alsid ontdekt continu en niet-verstorend nieuwe aanvalspaden en detecteert lopende aanvallen in realtime, waarbij herstelmaatregelen worden aanbevolen zonder de noodzaak om agents in te zetten of geprivilegieerde accounts te gebruiken.

Het misbruiken van gebruikersrechten via Active Directory is een favoriete en voorspelbare tactiek bij veel geavanceerde compromissen en gangbare hacks. Dit risico is nog nooit zo acuut geweest als nu, met zoveel mensen die op afstand werken en vaak persoonlijke apparaten gebruiken om verbinding te maken met bedrijfssystemen, waarbij Active Directory een cruciale rol speelt bij beheerde eenmalige aanmelding. Om deze reden richten organisaties zich steeds meer op het beveiligen van accounts - werknemers, servicecontractanten, tijdelijke werknemers, systeemaccounts en anderen - en hun toegang tot en machtigingen voor verschillende systemen als strategisch voor hun cyberbeveiligingshouding.

“Het nauwgezet controleren van de rechten van accounts in Active Directory is net zo fundamenteel voor het verminderen van de risico's voor het bedrijf als het blokkeren en aanpakken van de implementatie van beveiligingsupdates. Zoals we hebben gezien met de vlaag van hacks, variërend van het geavanceerde SolarWinds-compromis tot veelvoorkomende ransomwareaanvallen, gaan aanvallers achter de Active Directory-infrastructuur aan om de toegang te vergroten en persistentie te bewerkstelligen, ”aldus Amit Yoran, voorzitter en CEO van Tenable. "We zijn onder de indruk van de inzichten die Alsid biedt aan zakelijke klanten en kijken ernaar uit om samen met het Alsid-team dit cruciale element toe te voegen aan cyberblootstelling en risicobeheer."

Lees meer hier.