Ruben van den Brink wordt CTO AMS-IX

Ruben van den Brink

11-02-2021 | door: Witold Kepinski

Ruben van den Brink wordt CTO AMS-IX

AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange), een van de grootste internet exchanges ter wereld, heeft Ruben van den Brink (42) aangesteld als nieuwe Chief Technology Officer (CTO).

Ruben van den Brink heeft meer dan tien jaar ervaring in diverse leidinggevende posities bij technische organisaties. Hij begon zijn carrière als wiskunde promovendus bij de Radboud Universiteit in Nijmegen. In 2008 maakte hij de overstap naar het bedrijfsleven en begon hij bij Technicolor, later Ericsson Broadcast Services. Hij vervulde daar diverse management rollen bij de network, storage en datacenter business units van het bedrijf. Voor zijn overstap naar AMS-IX werkte hij zo’n 5 jaar bij SURFnet. Daar was hij onder andere hoofd van de Network Services divisie en adviseur op het gebied van Quantum Technologie.

De nieuwe CTO gaat leidinggeven aan het technische team van AMS-IX en gaat hen begeleiden bij de digitale transformatie van de organisatie. AMS-IX is momenteel bezig met het automatiseren van diverse processen en de wijze waarop klanten en leden door AMS-IX ondersteund worden. De CTO speelt een sleutelrol in dit proces van digitale transformatie.

Ruben van den Brink volgt Henk Steenman op die eind vorig jaar met pensioen ging. Ruben van den Brink, CTO van AMS-IX: “Het is geweldig om deel te zijn van een organisatie die zo’n belangrijke rol speelt bij het functioneren van het Internet. Ik kijk ernaar uit om te werken met een trots team te werken aan de toekomst van het Internet.” Van den Brink start 1 maart in zijn nieuwe functie.

Peter van Burgel, CEO van AMS-IX, zegt: “AMS-IX ondergaat momenteel een proces van digitale transformatie als reactie op de snel veranderende markt. Onze CTO is erg belangrijk om deze ontwikkeling in goede banen te leiden. We zijn erg blij dat Ruben onze organisatie komt versterken. Hij brengt veel kennis en ervaring, zowel op het gebied van peering en interconnectie als op het gebied van digitale transformatie.”

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters