Equinix breidt datacenters in Finland uit

11-02-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Equinix breidt datacenters in Finland uit

Equinix investeert in de uitbreiding van zijn datacentercapaciteit in Finland. Het bedrijf breidt twee van de International Business Exchange (IBX)-locaties – HE5 en HE7 – in Helsinki uit, met een investering van 32 miljoen euro.

Het bedrijf breidt de capaciteit van de Finse datacenters uit, waarmee het bedrijf zowel lokale als internationale klanten wil ondersteunen bij hun verdere digitalisering. Momenteel heeft Equinix ongeveer 147 miljoen euro geïnvesteerd in zijn datacenters in Finland.

Vergrote capaciteit

De hoeveelheid data die wereldwijd wordt gegenereerd in verschillende sectoren blijft in hoog tempo groeien. Dit wordt nog verder versterkt door de enorme vraag naar netwerkdiensten omdat steeds meer mensen als gevolg van de pandemie vanuit huis werken. Equinix breidt daarom de capaciteit in Finland uit om aan deze vraag te voldoen.

Deze investering maakt onderdeel uit van de groeistrategie van Equinix in Scandinavië. Equinix noemt hierbij Finland als de meest geschikte locatie om de 27 miljoen consumenten in deze regio te bedienen. De uitbreiding benut en ondersteunt daarnaast ook de positie van Finland als connectiviteitshub tussen Europa, de Baltische staten en Rusland.

Snelle cloud-adoptie

Cloud-adoptie groeit snel in Finland. Naar verwachting groeit de hyperscale-sector in Finland tot 17 biljoen in 2025. Dankzij de uitgebreide datacentercapaciteit van Equinix krijgen Finse en andere Scandinavische klanten ook buiten de landsgrenzen verbeterde toegang tot Equinix Fabric. Met deze wereldwijde interconnectiedienst kunnen organisaties hun digitale infrastructuur en diensten on demand, en op softwaresnelheid, met elkaar verbinden. Met Equinix Fabric kunnen zowel organisaties als netwerkservice- en cloudproviders hun digitale activiteiten snel en veilig opschalen.

Sami Holopainen, Managing Director, Finland bij Equinix: “Het tempo van de wereldwijde digitalisering, waaronder ook in Finland, is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Door de COVID-19-pandemie zijn veel plannen voor de digitale transformatie sneller uitgevoerd dan bedrijven oorspronkelijk hadden voorzien. De vraag van klanten in Finland blijft groeien en daarom investeren wij in extra capaciteit om de technologische ontwikkelingen van bedrijven die hier actief zijn verder te ondersteunen. Met het wereldwijde platform van Equinix zijn wij uitgerust met de juiste middelen om onze klanten te helpen bij de digitalisering van hun business.”

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters