Infoblox vernieuwt Network Identity Operating System

12-02-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Infoblox vernieuwt Network Identity Operating System

Infoblox, gespecialiseerd in Secure Cloud-Managed Network Services, brengt nieuwe updates uit voor zijn Network Identity Operating System (NIOS). Deze nieuwste release biedt klanten DoT/DoH-ondersteuning voor geavanceerde beveiliging, extra cloudintegraties en DevOps-automatisering, DDI-verbeteringen en uitgebreidere mogelijkheden voor service providers. De update stelt organisaties in staat om de zichtbaarheid, betrouwbaarheid en beveiliging uit te breiden over on-premises en cloudnetwerken, waardoor de transformatie van de werkomgeving wordt versneld.

Al een jaar lang passen organisaties hun netwerken aan naar hybride en multi-cloud omgevingen om de bedrijfsvoering ook tijdens de coronapandemie intact te houden. NIOS 8.4.8, 8.5.2 en 8.6 biedt netwerkbeheerders de tools die zij nodig hebben om de complexiteit van een cloud-first netwerk te beheren.

Beveiliging via DoT/DoH-ondersteuning

De nieuwe NIOS-release biedt onder meer bedrijfsbeveiliging via DoT/DoH-ondersteuning om de communicatie tussen een client en zijn lokale DNS-server te versleutelen. Dit helpt DNS-aanvallen en -vervalsingen te voorkomen en blokkeert versleutelde communicatie naar niet-geautoriseerde externe DNS-servers. Bovendien bieden FIPS 140-2 Level 2-maatregelen rolgebaseerde authenticatie en bescherming tegen manipulatie.

Meer multi-cloudintegraties en meer flexibiliteit en automatisering in DevOps voor Amazon Web Services, Google Cloud Platform, Oracle Cloud Infrastructure, Cisco ISE, ACI, Meraki en Viptela, Red Hat OpenShift en VMWare. Deze Infoblox API's en integratie-templates bieden DevOps-teams de mogelijkheid om multi-cloudnetwerken eenvoudig, geautomatiseerd en kostenefficiënt op te zetten.

Sterkere DDI

Verbeterde DNS-inzet, DNS-scavenging, fysieke en virtuele appliance-koppelingen en Anycast-configuratie zorgt daarnaast voor sterkere DDI. Dit verbetert de zichtbaarheid, betrouwbaarheid en prestaties binnen de hybride omgevingen van een organisatie.

Meer mogelijkheden voor service providers voor privacy, beveiliging en controle. Service providers kunnen op schaal gebruikmaken van DoT/DoH, beveiligingsbeleid afdwingen voor virtuele DNS Cache Acceleration (vDCA) en URL-filtering inschakelen om alleen het verkeer van de relevante domeinen naar de managed services provider (MSP) te sturen voor inspectie.

'Kostenbesparingen, flexibiliteit en schaalbaarheid'

Gaylord Palms Resort & Convention Center gebruikt NIOS om zijn DDI-diensten te schalen met de fysieke uitbreiding van hun pand tot het op één na grootste hotel in Florida. "Tot de belangrijkste voordelen van het Infoblox abonnementsmodel behoren kostenbesparingen, flexibiliteit en schaalbaarheid. De technologie van Infoblox helpt ons team te focussen op taken met hoge prioriteit. Daarnaast stimuleert het innovatie en verbetert het onze klantervaringen", zeggen Tom Arnold en Nova Mtunga, netwerkspecialisten bij Gaylord Palms Resort & Convention Center.

Paddy Power Betfair gebruikt NIOS om pieken in het verkeer tijdens sportevenementen op te vangen. Dit heeft het bedrijf geholpen meer marktaandeel te winnen in de competitieve wereld van online gaming. "Onze Infoblox oplossing heeft echt een positieve bijdrage geleverd aan het bedrijf. Ten eerste stelt het ons in staat verder te groeien - we zijn de afgelopen vijf jaar met grote sprongen gegroeid. Ten tweede stelt het ons in staat belangrijke netwerkoperaties te automatiseren", aldus Gianlorenzo Cipparrone, Deliver Manager for Systems Management.

Rabobank zet NIOS in om zijn grootschalige netwerk te vereenvoudigen. Zo hebben medewerkers en gebruikers altijd betrouwbare toegang tot zijn online diensten. "Infoblox heeft ons geholpen met de uitdaging om te kunnen garanderen dat onze online diensten 24/7 beschikbaar zijn voor onze klanten", aldus Olav Roes, Senior Service Owner, Network Security and Connectivity

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security, Cloud
Security