Witold Kepinski - 10 februari 2021

SentinelOne neemt security specialist Scalyr over

SentinelOne neemt security specialist Scalyr over image

SentinelOne, een cybersecurityplatformbedrijf, heeft de overname voor 155 miljoen dollar aangekondigd van Scalyr, een cloud-native, cloud-gebaseerde data-analyseplatform.

Met deze overname kan SentinelOne gegevens uit elke bron opnemen, correleren, doorzoeken en actie ondernemen, waardoor het meest geavanceerde geïntegreerde XDR-platform in de branche wordt geleverd voor realtime beperking van bedreigingen in de hele onderneming en de cloud.

Met deze overname legt SentinelOne de lat voor de XDR-markt en lost het een van de grootste uitdagingen op bij het leveren van een volledig geïntegreerd XDR-platform: alle operationele gegevens in realtime opnemen en verwerken vanuit een security-first-perspectief. Volgens onderzoeksbureau Gartner “is het bouwen van een effectieve XDR uitdagender dan het lijkt. Gebrek aan gegevensverzameling, veelgebruikte gegevensformaten en API's, evenals producten die zijn gebouwd op verouderde databasestructuren, maken het moeilijk om beveiligingstools te integreren, zelfs binnen het productportfolio van dezelfde leverancier. "

Het SaaS-platform van Scalyr biedt een brede SXR toepassing. Door gegevensschemavereisten uit het opnameproces en indexbeperkingen door query's te elimineren, kan Scalyr enorme hoeveelheden machine- en toepassingsgegevens in realtime opnemen, waardoor organisaties gegevens met ongeëvenaarde snelheden en kosteneffectiviteit kunnen analyseren, opvragen en actie ondernemen. Dit biedt SentinelOne-klanten autonome, realtime en indexvrije dreigingsanalyse en -beperking buiten het eindpunt - over het gehele bedrijfs- en cloudaanvaloppervlak - iets wat niet mogelijk is met de huidige door mensen aangedreven en schematisch beperkte cyberbeveiligingsproducten.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst neemt SentinelOne Scalyr over voor 155 miljoen dollar aan eigen vermogen en contanten. De overname zal naar verwachting worden afgerond tijdens het eerste kwartaal van SentinelOne, onder voorbehoud van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden. Het dataserviceteam van SentinelOne zal doorgaan met het aanbieden van logboekbeheer, observatie en event data cloud-oplossingen in combinatie met de integratie van Scalyr.