Pincvision is dankzij Transfer Solutions klaar voor veranderingen door Brexit

09-02-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Pincvision is dankzij Transfer Solutions klaar voor veranderingen door Brexit

Pincvision, een partner in het overnemen van trade compliance processen van multinationals, is helemaal ingericht op de veranderingen die voortvloeien uit Brexit. Middels een OutSystems applicatie die samen met Transfer Solutions werd gebouwd, kunnen hun klanten op een eenvoudige manier zelf hun uitvoeraangifte regelen.

Pincvision wil de vanzelfsprekende partner zijn van internationaal handelende ondernemingen door compliance processen rondom export volledig uit handen te nemen. De klanten van Pincvision handelen met verschillende landen in de wereld, waaronder het Verenigd Koninkrijk. Dat betekent dat nu het nieuwe akkoord is bereikt, er meer dan 35.000 Nederlandse bedrijven voor het eerst met uitvoeraangiften te maken krijgen omdat ze exporteren naar het Verenigd Koninkrijk.

Uitvoeraangifte.com

Toen eind 2018 steeds duidelijker werd dat het terugtrekkingsakkoord niet zou worden goedgekeurd in het Britse parlement, nam Pincvision Transfer Solutions in de arm om een applicatie te ontwikkelen waarin de douaneadministratie voor exporteurs wordt afgehandeld. Het doel van Pincvision hierbij was om deze bedrijven van dienst te zijn door hen een ‘doe-het-zelf’ webshop te bieden waar ze eenvoudig hun uitvoeraangifte kunnen regelen, bekend onder de naam Uitvoeraangifte.com. Dit is een uniek alternatief ten opzichte van de huidige manier van werken met een douane-expediteur. Via Uitvoeraangifte.com hebben bedrijven 24/7 de mogelijkheid om hun douaneaangifte te doen tegen een zeer aantrekkelijke vergoeding, gezien de tussenpersoon eruit is gehaald. Daarbij zijn er geen vaste financiële verplichtingen; je betaalt per aanvraag een vast bedrag.

In januari 2019 werd gestart met de ontwikkeling van de applicatie, waarvan de eerste release eind maart gereed was. In minder dan 3 maanden was dit complexe project succesvol afgerond.

Binnen drie maanden van kick-off naar productie

Edwin Kampshoff, CIO Pincvision, over het lowcode platform: "De combinatie van snelheid van ontwikkeling, het eenvoudig implementeren van veranderende eisen en implementatie met één klik om de resultaten met de business te verifiëren, maakte het mogelijk om dit project binnen drie maanden te realiseren van kick-off naar productie."

Bij de start van het project werd door Transfer Solutions een training inclusief officiële certificering geregeld. Pincvision beschikt door deze trainingen nu over drie gecertificeerde Associate Web Developers (OutSystems 11).

Terug naar nieuws overzicht