IBM biedt nieuwe roadmap voor quantum developers

05-02-2021 | door: Witold Kepinski

IBM biedt nieuwe roadmap voor quantum developers

IBM heeft zijn nieuwe roadmap voor quantum ontwikkelaars aangekondigd. Met deze nieuwe roadmap wil IBM quantum applicaties 100 keer versnellen.

Vorig jaar had IBM als doel om een 1000+ qubit systeem te ontwikkelen, dat waarschijnlijk in 2023 quantum voordeel zal opleveren. De nieuwe roadmap is een aanvulling hierop en brengt IBM software en klassieke hardware samen met een visie, die gebruikt kan worden om versnelling te brengen in real-world apps met quantumcomputers. Iedere ontwikkelaar, en niet alleen promovendi in de quantum fysica, die op zoek is naar een oplossing voor een probleem kan hiervan gebruikmaken.

Via een blog van Jay Gambetta, IBM Fellow en VP van IBM Quantum, kun je meer te weten komen over de nieuwe roadmap, zoals: 

• 100x snellere runtime van alle IBM quantumcomputers in 2021, waardoor taken in slechts een paar uur voltooid worden die voorheen dagen in beslag zouden nemen 

• In 2022 biedt IBM dynamische circuits aan, waar je de staat van qubits kunt meten zonder decoherentie; 

• In 2023-2024 zal IBM libraries met vooraf gebouwde circuits aanbieden en quantum computers integreren met hoogwaardige klassieke computers met behulp van speciaal gebouwde hardware

Bekijk de IBM quatum presentatie van ongeveer 1 uur op YouTube: https://youtu.be/WCPns_SYCJU  

Terug naar nieuws overzicht