Wouter Hoeffnagel - 05 februari 2021

Europese Commissie: Nederland moet vaart maken met invoering Europese telecomregels

Europese Commissie: Nederland moet vaart maken met invoering Europese telecomregels image

De Europese Commissie roept Nederland op vaart te maken met het invoeren van nieuwe telecomregels. Een aanmaningsbrief is door de commissie naar 24 lidstaten waaronder Nederland verstuurd.

Het gaat om nieuwe Europese wetgeving die bedoeld is om elektronische communicatie te monderniseren. De wetgeving moet onder meer leiden tot meer keuzevrijheid voor consumenten, een betere dienstverlening vanuit bedrijven en duidelijkere contracten. De wetgeving is in december 2018 in werking getreden, waarna EU-lidstaten twee jaar de tijd kregen de EU-wetgeving om te zette in lokale wetgeving.

Alleen Griekenland, Hongarije en Finland hebben deze deadline gehaald. Overige EU-lidstaten hebben de wetgeving echter nog niet ingevoerd en ontvangen daarom een aanmaningsbrief van de Europese Commissie. In de brief roept de commissie de lidstaten op vaart te maken met de invoering van de wetgeving en de Europese Commissie te informeren over maatregelen die zij nemen. Lidstaten krijgen twee maanden de tijd om op de brief te reageren.