Amazon CEO Jeff Bezos draagt stokje over aan Andy Jassy

Andy Jassy, Amazon

03-02-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Amazon CEO Jeff Bezos draagt stokje over aan Andy Jassy

Amazon.com heeft zijn financiële resultaten bekend gemaakt en laat tevens weten dat ceo Jeff Bezos het stokje gaat overdragen aan Andy Jassy (foto).

De netto-omzet steeg met 44% tot 125,6 miljard dollar in het vierde kwartaal, vergeleken met 87,4 miljard dollar in vierde kwartaal 2019. Het nettoresultaat steeg naar 7,2 miljard dollar in het vierde kwartaal, of $ 14,09 per verwaterd aandeel, vergeleken met een nettowinst van 3,3 miljard dollar, of $ 6,47 per verwaterd aandeel, in vierde kwartaal 2019.

De netto-omzet steeg met 38% tot 386,1 miljard dollar, vergeleken met 280,5 miljard dollar in 2019. Exclusief de 1,4 miljard dollar gunstige impact van jaar-op-jaar veranderingen in wisselkoersen gedurende het jaar, steeg de netto-omzet smet 37% in vergelijking met 2019. Het nettoresultaat steeg naar 21,3 miljard dollar, of $ 41,83 per verwaterd aandeel, vergeleken met een nettowinst van 11,6 miljard dollar, of $ 23,01 per verwaterd aandeel, in 2019.

Amazon maakt dat  ook bekend Jeff Bezos zal overgaan naar de rol van Executive Chair in het derde kwartaal van 2021 en Andy Jassy wordt op dat moment Chief Executive Officer.

“Amazon is wat het is vanwege de uitvinding. We doen gekke dingen samen en maken ze daarna normaal. We waren een pionier op het gebied van klantrecensies, gepersonaliseerde aanbevelingen met 1 klik, de waanzinnig snelle verzending van Prime, Just Walk Out-winkels, de Climate Pledge, Kindle, Alexa, marktplaats, cloud computing voor infrastructuur, Career Choice en nog veel meer,"aldus Jeff Bezos, oprichter en CEO van Amazon. “Als je het goed doet, een paar jaar na een verrassende uitvinding, is het nieuwe normaal geworden. Mensen gapen. Die geeuw is het grootste compliment dat een uitvinder kan krijgen. Als u naar onze financiële resultaten kijkt, ziet u in feite de cumulatieve resultaten van de uitvinding op de lange termijn. Op dit moment zie ik Amazon op zijn meest inventieve manier ooit, waardoor het een optimale tijd is voor deze overgang."

Danny Allan, chief technology officer en senior vice president (SVP), product strategy van Veeam en partners van AWS zegt: "De nieuwe CEO van Amazon wordt Andy Jassy die al enkele jaren aan het hoofd staat van het succesvolle Amazon Web Services (AWS). Deze switch toont onder meer de enorme waarde en groei van AWS binnen Amazon aan. Het bedrijf is marktleider op het gebied van cloud-infrastructuur en een bron van innovatie. Juist deze cloud-markt is voor Amazon ook de plek waar verdere groei ligt. Andy Jassy weet dat als geen ander en is de man die continuïteit en stabiliteit moet bieden als nieuwe leider van Amazon. Het zal voor sommigen misschien even wennen zijn om niet meer de oprichter als frontman te hebben binnen het bedrijf, maar Veeam is het levende voorbeeld dat zo’n verandering juist kan zorgen voor nieuwe mogelijkheden en enorme groei.”

Lees een analyse over Andy Jassy in The Register.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud