Witold Kepinski - 03 februari 2021

DXC wijst overname door Atos af

DXC wijst overname door Atos af image

DXC Technology heeft geen interesse om overgenomen te worden door Atos. De Raad van Bestuur van DXC heeft het voorstel zorgvuldig geëvalueerd, samen met zijn financiële en juridische adviseurs. "Het bod werd vastgesteld als ontoereikend en zonder zekerheid in het licht van de waarde die DXC naar de mening van DXC op een zelfstandige basis kan creëren door onze transformatietraject uit te voeren", aldus DXC.

Atos en DXC zijn overeengekomen verdere besprekingen te beëindigen. Naar verluidt wilde Atos zeker tien miljard dollar betalen voor DXC.

DXC blijft vol vertrouwen in zijn transformatietraject gericht op het leveren van resultaten voor onze mensen, klanten en aandeelhouders. In ons derde kwartaal overtroffen we onze verwachtingen voor inkomsten, aangepaste EBIT-marge en niet-GAAP verwaterde winst per aandeel zo meldt DXC.

DXC is een voormalig HPE services organisatie met een hoofdkantoor in het Amerikaanse Virginia. De omzet was afgelopen boekjaar 19,5 miljard dollar. Het bedrijf heeft schulden en verkocht eerder onderdelen aan Veritas Capital. Ruim een jaar geleden kwam er met Mike Salvino een nieuwe CEO aan boord die als duidelijke opdracht heeft om het bedrijf te herstellen, waarbij hij aangaf dat er in het verleden fouten zijn gemaakt.