Wouter Hoeffnagel - 02 februari 2021

Bas Telgenkamp benoemd tot Algemeen Directeur van Microsoft Nederland

Bas Telgenkamp benoemd tot Algemeen Directeur van Microsoft Nederland image

Microsoft stelt per 1 maart de 54-jarige Bas Telgenkamp (foto) aan als nieuwe Algemeen Directeur van Microsoft Nederland. Telgenkamp maakt de overstap naar Microsoft van Accenture, waar hij 28 jaar als Partner heeft gewerkt. Telgenkamp neemt met deze benoeming de rol over van Ernst-Jan Stigter, die zijn carrière voortzet als Algemeen Directeur bij Land Life Company.

Telgenkamp behaalde zijn doctoraal Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg en is al meer dan 28 jaar actief in meerdere sectoren in de technologische dienstverlening. Gedurende zijn carrière heeft hij klantbetrokkenheid altijd gecombineerd met het managen van bedrijfsvoeringen en het ontwikkelen van teams. Bij Accenture heeft hij uitgebreide ervaring opgedaan in het helpen van klanten met grootschalige digitale transformaties in onder andere Nederland, Frankrijk, België, de Verenigde Staten en Saoedi-Arabië.

Telgenkamp over zijn nieuwe rol: “Ik ben ongelooflijk trots en vereerd dat ik bij Microsoft Nederland aan de slag ga. Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring van de afgelopen bijna drie decennia in te zetten om voor onze klanten duurzame groei te stimuleren, hun digitale capaciteiten uit te bouwen en hen te helpen om échte verandering teweeg te brengen.”