Witold Kepinski - 02 februari 2021

Colt benoemt Mirko Voltolini tot vice president Strategy & Innovation

Colt benoemt Mirko Voltolini tot vice president Strategy & Innovation image

Colt Technology Services maakt bekend dat het Mirko Voltolini tot vice president Strategy & Innovation heeft benoemd. Voltolini zal in deze nieuwe functie een gebruikmaken van innovatieve nieuwe technologieën om het product- en dienstenaanbod van Colt en zijn positie als brancheleider kracht bij te zetten. De functie draait echter om meer dan alleen producten en technologie. Voltolini en zijn team zullen een sleutelrol vervullen bij het plannen en aansturen van de tenuitvoerlegging van de overkoepelende bedrijfsstrategie van Colt.

In zijn vorige functie als hoofd Network On Demand zag Voltolini toe op de ontwikkeling van het bekroonde on demand netwerkplatform van Colt. Hij was daarnaast eindverantwoordelijke voor de ontwikkeling en implementatie van het online digital customer experience-aanbod van Colt.

Voltolini is daarnaast lid van de Raad van Bestuur van MEF, een wereldwijd forum voor operators en cloud providers. Hij werkt samen met andere vertegenwoordigers uit deze branche aan de ontwikkeling van moderne standaarden voor netwerkcommunicatie.

Keri Gilder, de CEO van Colt: “Mirko is iemand die steevast zijn rijke technische expertise met collega’s deelt om Colt vooruit te helpen. Het doet me een groot genoegen om hem deze nieuwe functie aan te bieden. In deze rol kan hij zijn kennis van innovatieve technologieën combineren met zijn kennis van Colt om ons te helpen om onze organisatie verder te transformeren.”

Mirko Voltolini: “Ik zie het als een voorrecht om deze nieuwe functie te mogen bekleden. Ik was altijd al enthousiast over de manier waarop Colt en de branche innoveren en zich verder ontwikkelen. Maar nu breekt er volgens mij een bijzonder veelbelovende periode aan voor onze sector. De manier waarop Keri onze organisatie heeft vormgegeven stelt ons in staat om bedrijven te helpen om zich op te maken voor hun volgende groeifase. En dat is precies wat we zullen doen.”