Paradigit sluit laatste winkels en gaat volledig online
29-01-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Paradigit sluit laatste winkels en gaat volledig online

Paradigit heeft besloten per 1 maart te stoppen met haar winkelactiviteiten. De vestigingen Eindhoven, Utrecht, Maastricht en Groningen zullen hun deuren per 1 maart definitief sluiten. De aanhoudende verschuiving van offline winkelaankopen naar online aankopen, gecombineerd met het mogelijk trage herstel na het opheffen van de huidige Coronamaatregelen, heeft de directie doen besluiten haar volledige focus op de online activiteiten in te zetten.

Met deze focus zal Paradigit zich nóg krachtiger kunnen profileren in de markt en verwacht ze haar doelgroep nog beter te kunnen bedienen.

De Paradigit groep heeft de transitie van offline naar online vijf jaar geleden ingezet na het faillissement van haar toenmalige winkelbedrijf. Destijds is ervoor gekozen om vier winkels open te houden om zo lokaal haar klanten optimaal te kunnen bedienen. Inmiddels hebben ook deze klanten online hun weg weten te vinden en biedt Paradigit online dezelfde service en mate van dienstverlening aan die klanten gewend zijn.

Door deze focus heeft de groep, middels meerdere online formules, haar positie in de markt van consumenten, onderwijs en zakelijke IT-gerelateerde middelen weten te versterken. De sluiting van de vier overgebleven winkels is een logische stap in de verdere optimalisatie van deze online strategie.

De beëindiging van de winkelactiviteiten betekent geen ontslag voor het winkelpersoneel. Aan alle betrokken medewerkers wordt binnen het concern een passende functie geboden.

Terug naar nieuws overzicht