Ivanti Neurons for Healthcare verbetert zicht op medische IoT-apparaten

31-01-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Ivanti Neurons for Healthcare verbetert zicht op medische IoT-apparaten

Ivanti introduceert Ivanti Neurons for Healthcare. Deze oplossing verbetert het zicht op medische IoT-apparaten en stelt beveiligingsteams in staat om proactief kwetsbaarheden op te sporen en te verhelpen. Ivanti Neurons integreert nu ook met MobileIron Cloud, waardoor een geïntegreerde interface wordt gecreëerd voor het realiseren van zelfherstellende en zelfbeveiligende apparaten, en zelfservice-eindgebruikers. Verder is er een nieuwe add-on voor Ivanti Neurons for Discovery, wat IT-teams de mogelijkheid geeft om applicatieservices in kaart te brengen. Daarmee kunnen ze de risico’s van wijzigingen inventariseren en beperken om zo een snellere hersteltijd bij onverwachte downtime te realiseren.

Ivanti Neurons for Healthcare biedt een compleet overzicht van medische endpoints, IoT-apparatuur en data. Dit gebeurt door de apparaten te detecteren en op intelligente wijze te profileren, beveiligingsrisico's te beoordelen, bedreigingen te rapporteren en apparaatinformatie over meerdere gegevensbronnen met elkaar in overeenstemming te brengen. IT-teams kunnen de prestaties, beveiliging en compliance in hun hele IT-omgeving verhogen met een ervaring die zo naadloos is dat die vrijwel onopgemerkt blijft voor artsen, verpleegkundigen of ziekenhuispersoneel.

Real-time informatie

"Ik ben blij dat onze klanten van deze nieuwe innovaties kunnen profiteren," zegt Nayaki Nayyar, executive vice president en chief product officer bij Ivanti. "Zorginstellingen kunnen nu profiteren van real-time informatie over de status, veiligheid en prestaties van medische IoT-apparatuur, inclusief PACS-servers, röntgenapparatuur, CT-scanners en echografieapparatuur. Dit is van cruciaal belang, aangezien er een explosieve groei is geweest van cybersecurity-bedreigingen in zowel medische IoT-apparatuur als in het zorgecosysteem. Met Ivanti Neurons kunnen organisaties in de gezondheidszorg ervoor zorgen dat hun activa, waaronder laptops, computers en medische IoT-apparatuur, worden gedetecteerd, beheerd, beveiligd en onderhouden. Dit resulteert in een naadloze, veilige en gepersonaliseerde ervaring voor artsen, zorgverleners en patiënten."

"Ik ben er trots op dat we blijven innoveren in lijn met onze missie om uitgebreide end-to-end dekking te bieden voor alle apparaten in de gehele organisatie," vervolgt Nayyar. "Naast het uitbreiden van de inzichtelijkheid in medische IoT-apparatuur en het verbeteren van de algehele beveiligingsmogelijkheden voor organisaties in de gezondheidszorg, maken we het voor MobileIron Cloud-klanten gemakkelijker om apparaten te detecteren die hun medewerkers op afstand gebruiken om vanaf elke plek te werken en om ervaringen te leveren op gebruikersniveau. In de toekomst zullen we onze innovatie blijven versnellen op het kruispunt van unified endpoint management, beveiliging en enterprise service management.”

Geautomatiseerde acties

MobileIron Cloud-klanten kunnen met Ivanti Neurons verbinden om apparaten in hun domein te detecteren, te beheren en te beveiligen. Ook kunnen ze eenvoudig geautomatiseerde acties starten, zoals het vergrendelen, wissen of resetten van een apparaat, zonder te hoeven schakelen tussen verschillende consoles. Ivanti Neurons breidt IT-teams uit met automatiserings-bots die problemen en beveiligingslekken kunnen detecteren en oplossen, en tegelijkertijd de nauwkeurigheid en snelheid van de dienstverlening verbeteren.

Klanten kunnen nu ook een nieuwe add-on voor Ivanti Neurons for Discovery aanschaffen voor het geautomatiseerd in kaart brengen van applicatieservices. Dit helpt IT-teams om de hoofdoorzaken van incidenten te identificeren en de beschikbaarheid van een service snel te herstellen. Deze service mapping-functionaliteit biedt dynamische visuele weergaven van de relaties tussen IT-infrastructuur, applicatieafhankelijkheden, zakelijke diensten en ITSM-processen. Dit helpt IT-teams om belanghebbenden gemakkelijk te identificeren en de potentiële risico’s te begrijpen bij het plannen van infrastructuurwijzigingen, inclusief schijnbaar kleine configuratiewijzigingen waarvan bekend is dat ze soms ernstige gevolgen kunnen hebben.

Ivanti Neurons for Healthcare, de Ivanti Neurons MobileIron Cloud-integratie en de optionele service mapping add-on voor Ivanti Neurons for Discovery zijn nu beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud