IT-omgeving offshore windpark Borssele V beheert door Conclusion Mission Critical

29-01-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

IT-omgeving offshore windpark Borssele V beheert door Conclusion Mission Critical

Two Towers, het consortium achter offshore windpark Borssele V, schakelt IT-dienstverlener Conclusion Mission Critical in voor het beheer van de IT-infrastructuur. Dit betekent dat Conclusion Mission Critical verantwoordelijk is voor de beschikbaarheid, veiligheid en flexibiliteit van de IT-omgeving van het windpark. De samenwerking met Two Towers verstevigt de positie van Conclusion Mission Critical op de duurzame energiemarkt.

Innovatieproject gericht op duurzaamheid en ecologie
Borssele V is een innovatieproject, wat betekent dat het windpark met name gericht is op research & development. In dit project staan een aantal innovaties met betrekking tot de fundering voor windmolens centraal. Deze innovaties moeten de vorming van oesterbanken bij windmolens stimuleren, wat vervolgens bijdraagt aan het herstel van de Europese platte oester. Ook zorgen de oesterbanken dat de bodem rond de fundering van de windmolens heel blijft. Daarnaast worden er een aantal technieken voor een langere levensduur van de windmolens getest door Two Towers. Het park is gesitueerd op ongeveer 20 kilometer van de kust van Zeeland en bestaat uit twee windturbines.

De overdracht van de IT-omgeving wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 voltooid. Marc de Beer, directeur van Conclusion Mission Critical, over de samenwerking: “We zijn trots dat we de verantwoordelijkheid over de IT-omgeving van het offshore windpark Borssele V mogen dragen. Dat Two Towers ons dit toevertrouwt, onderstreept onze positie als missiekritische IT-partner voor de energiesector. Het is een mooi project met innovaties op het gebied van duurzaamheid en ecologisch herstel.”

Erik de Boer, projectdirecteur bij Two Towers: “Het trackrecord van Conclusion Mission Critical laat zien dat het bedrijf kennis heeft van de energiesector. Omdat zij al voor verschillende windparken de IT-beheerpartner zijn, weten we zeker dat zij de juiste professionals voor ons in huis hebben. De IT-specialisten zijn bekend met het belang van continuïteit in onze business, de securityrisico’s die we lopen en de bijbehorende maatregelen die getroffen dienen te worden. Dat Conclusion Mission Critical onze business begrijpt, blijkt ook uit het feit dat de samenwerking vanaf de start al enorm soepel verloopt. Een mooie voorbode van de rest van het partnership.”
Tags

Terug naar nieuws overzicht

Tags

deal, Deals, Beheer