Juniper Networks rondt overname van Apstra af

29-01-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Juniper Networks rondt overname van Apstra af

De overname van Apstra door Juniper Networks is afgerond voltooid. Apstra is een speler in intent-based networking en geautomatiseerde closed-loop assurance. Met de overname vergroot Juniper Networks haar aanbod van oplossingen voor datacenters voor alle klantensegmenten: grote ondernemingen, operators en cloud providers.

Apstra zorgt voor netwerkautomatisering met behulp van een open architectuur die ruimte biedt voor technologie van verschillende leveranciers. De technologie van het bedrijf vormt een aanvulling op het aanbod van netwerkoplossingen voor datacenters van Juniper.

De gecombineerde technologie van Apstra en Juniper resulteert in een in een open, programmeerbare en schaalbare oplossing voor datacenters en cloudnetwerken. Juniper Networks ondersteunt bedrijven hiermee bij het automatiseren van hun datacenter en met artificial intelligence aangestuurde netwerkprocessen.

David Cheriton benoemd tot chief data center scientist

Het team van Apstra maakt vanaf nu deel uit van de Data Center-divisie van Juniper. David Cheriton, de CEO en medeoprichter van Apstra, vervult bij Juniper inmiddels de rol van chief data center scientist. “De overname van Apstra vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal voor Juniper en versterkt ons streven naar transformatie van datacenterprocessen. De focus van Apstra op intent-based networking, closed-loop automatisering en het waarborgen van de beschikbaarheid en prestaties van de fabric vormt een ideale aanvulling op de bekroonde hardware en software van Juniper. Samen kunnen we klanten aan duurzame meerwaarde helpen, van het ontwerp en de implementatie (dag 0 en 1) tot en met het dagelijkse beheer en het waarborgen van de beschikbaarheid en prestaties (dag 2 en daarop)", zegt Mike Bushong, vice president Data Center Product Management bij Juniper Networks.

“De cloud zorgt voor disruptie en ingrijpende veranderingen. Niet alleen als een bestemming voor workloads, maar ook als operationeel model en als verzameling van technologieën voor intelligente automatisering. Steeds meer organisaties met een eigen datacenter komen tot de conclusie dat hun netwerken zowel qua architectuur als vanuit operationeel oogpunt moeten worden gemoderniseerd om ondersteuning te kunnen bieden voor cloud-native applicaties en workloads. Met de overname van Apstra komt Juniper tegemoet aan de urgente behoefte van netwerkarchitecten en operators aan vereenvoudigde en gestroomlijnde cloudgerichte processen die hen in staat stellen om effectief samen te werken, zodat ze voor meer flexibiliteit kunnen zorgen gedurende de volledige levenscyclus van het netwerk", aldus Brad Casemore, research vice president Data Center Networks bij IDC.

Juniper Networks nam eerder al de leverancier van Network & Service Assurance Solutions Netrounds en AI SD-WAN startup 128 Technology over, overnames die in de tweede helft van 2020 werden afgerond.

Juniper organiseert op vrijdag 12 februari 2021 zijn jaarlijkse Investor Day. Dit virtuele evenement kan worden gevolgd via een live webcast op de website van Juniper Networks.

Terug naar nieuws overzicht
Security